- Nå blir det billigere

Denne uken kom nyheten om at billigoperatøren One Call hopper av Netcoms nett. I stedet vil de la kundene sine ringe via mobilnettet til ferskingen Network Norway. I lys av One Calls avgjørelse, tror teleanalytiker Tore Aarønes at vi endelig ser begynnelsen på store forandringer i det norske mobilmarkedet.

- Telenor og Netcom har hatt en astronomisk fortjeneste på investert kapital, så det er ikke synd på dem. Men glanstiden er over. Vi ser begynnelsen på slutten for duopolet, som vi reelt sett har hatt i 15 år, sier han til Dagens IT.

Aarønes beskriver duopolet og alle de virtuelle operatørene som om mange butikker hittil har solgt brød fra bare to bakere. Network Norways satsing i markedet vil derfor gi virtuelle operatører større frihet til å utvikle tjenester.

- Mer reell konkurranse
- Konkurransen begynner å virke og prisene i grossistmarkedet vil nærme seg et mer fornuftig nivå. Det blir mer reell konkurranse, mener analytikeren.

Han mener at den økte konkurransen vil ramme både Netcom og Telenor, og at dette vil få gledelige resultater for kundene. - Regn med lavere priser fremover, sier han.

One Call-sjef Øistein Eriksen er enig med Aarønes, og regner med å se forandring i markedet i tiden fremover, skriver Dagens IT.

- Med tre aktører blir det vanskeligere for Netcom og Telenor å holde øye med hverandre. Jeg tror dynamikken vil bli endret de nærmeste 12 månedene. Telenor og Netcom må følge etter og endre prisene sine. De må ta tøffe grep, og det kommer til å koste dem bunnlinje, sier han.

(Kilder: Dagens IT)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen