– MySQL 5.1 ikke klar

Annonsør­innhold
Les hele saken »

MySQL er en av de mest brukte databasesystemene i verden, og har hatt stor suksess blant hobbyutviklere og hos diverse store nettsider. På tross av at databasen har lenge blitt sterkt kritisert for å mangle viktige relasjonelle databaseverktøy, har mange utviklere likevel lagt sin elsk på systemet.

MySQL 5.1 ble sluppet 14. november i en såkalt General Availability-utgave. Det betyr at databasen skal være klare for produksjonsmaskiner, men hovedutvikler Monty Widenius var ikke enig i dette. Widenius, som var en av grunnleggerne av MySQL, har i et langt blogginnlegg uttrykt sin frustrasjon med at Sun bestemte seg for å slippe MySQL 5.1 allerede nå.

55 kjente krasj-feil

Grunnen er enkel; MySQL 5.1 har for mange feil til å kunne tas i bruk av et vidt publikum. Om man tar med feilene fra versjon 5.0, finnes det 55 kjente feil som kunne føre til systemkrasj eller feil resultat. Han forklarer også i detalj en del feil som man kan støte borti dersom man installerer 5.1.

Mens Widenius har lagt skylden på ledelsen, er ikke ledelsen helt enig i det. Ifølge Giuseppe Maxia mener problemene startet allerede med den for tidlige slippkandidaten som ble gitt ut i september 2007. Det ble etter dette oppdaget seriøse arkitekturfeil med 5.0, som gjorde at det kontinuerlig ble oppdaget nye feil. Markedsavdelingen presset på for å slippe en ny versjon, men utviklerne stod på sitt om at den ikke var klar. Support-avdelingen ble kontaktet, og ble bedt om å komme opp med en liste over de mest kritiske feilene som brukere opplevde. Alle de 40 kritiske feilene som support-avdelingen oppgav, ble ifølge Maxia fikset før MySQL 5.1 ble sluppet.

Offentlig oppvask?

Selv Widenius anbefaler brukere som ikke trenger noen av de nye egenskapene til å ta i bruk den nye versjonen dersom man er påvirket av feil fra versjon 5.0. Mange av disse feilene skal nemlig være fikset. Men dersom du har planer om å ta i bruk de nye egenskapene i 5.1, som f.eks. partisjonering, rad-basert replikering eller XPath-støtte, må du gjøre seriøs testing over flere uker før du legger det ut i produksjon, advarer han.

Og det er ikke helt klart at MySQL har godt av å ta denne oppvasken offentlig. Mange brukere har begynt å tvile på Suns dedikering til MySQL-prosjektet, og om et så stort selskap kan overkjøre avgjørelser som MySQL-teamet tar.

(Kilder: MySQL, Itworld, Monty says, The data charmer)

Norges beste mobilabonnement

April 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Youteam 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen