- Musikkmobiler truer iPod-salget

Alternativ tekst mangler

De fleste har nå fått med seg at mobiltelefoner med fullverdige musikkspillere naturlig nok utgjør en trussel for salget av dedikerte musikkspillere, deriblant iPod-spillerne. For å få det hele bekreftet nok en gang, har Continental Research gjennomført en undersøkelse som viser nettopp det.

Av undersøkelsen kommer det frem at 13 prosent av de som noen gang har hørt på en mp3-sang på mobilen, bruker denne funksjonen hver dag. 70 prosent hører i følge undersøkelsen på musikk på mobilen hver uke.

Naturlig nok er det unge mennesker som er mest ivrige når det gjelder å høre på musikk på mobilen. Blant de mellom 16 og 24 år, svarer nesten 40 prosent at de har hørt på musikk med mobilen i løpet av det siste året. Til sammenlikning svarte mindre enn én prosent av de spurte over 55 år at de hadde gjort det samme, skriver Cellular News.

Minst fornøyd med kapasiteten
Undersøkelsen til Continental Research tok for øvrig også for seg hva folk likte best og dårligst i sammenheng med musikklytting på mobilen. 54 prosent av de spurte var veldig fornøyd med brukervennligheten, mens bare 38 prosent var like fornøyde med lydkvaliteten. Når det gjelder telefonenes lagringskapasitet, svarte 24 prosent at de var fornøyd med dette.

Både mobil og musikkspiller
Men selv om mobiltelefoner med musikkspillere kan bidra til å bremse salget av dedikerte musikkspillere, vil ikke salget av sistnevnte stupe over natten. I følge Continental Research' undersøkelse, har nemlig nesten 70 prosent av alle som har en mobil med musikkmuligheter også en dedikert musikkspiller i dag.

En annen undersøkelse viser også at mange av de som bruker mobilen til musikklytting fortsatt har en egen musikkspiller i tillegg. Du kan lese mer om undersøkelsen i saken "- Mobilen er langt fra allsidig".

Men ikke alle er enige i denne statistikken. Et analysebyrå mente i tidligere denne måneden at de rendyrkede musikkspillerne langt i fra var utrydningstruet. Dette kan du lese mer om i saken "Lenge leve mp3-spilleren".

 

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen