- Mp3-spilleren vil dø


Døden nær?

I takt med at mobiltelefoner blir stadig mer avanserte, overtar telefonene samtidig oppgaven til andre duppeditter. Mens mange tidligere gikk rundt med små radioer i lommen og PDAer som holdt styr på hverdagen, er disse funksjonene nå bakt inn i telefonen.

Nå mener sjefen for det svenske mobilselskapet Aspior, Johan Lenander, at iPod-en, andre mp3-spilleren og kameraet står foran samme skjebne.

- Mp3-spilleren er populær i dag, men den vil dø. Det vil også skje med de digitale kameraene, sier Lenander til Næringsliv24.

Lenander bygger uttalelsene sine på at nesten alle mobiltelefoner som lanseres i dag i prisklassen over 1500 kroner har mp3-støtte. Mp3-støtte i tillegg til utvidbart minne gjør mobilen din like kompetent til jobben som mp3-spiller, som en vanlig spiller.

Som sjef for Aspior så jobber Lenander daglig med utvikling av mobiltjenester og teknologien bak tjenestene. Han og Aspior har hatt ansvaret for mobilsuksessen med Pizza Grandiosas Pizza-låt, som over 700 000 nordmenn har lastet ned på mobiltelefonen sin.

Også operatøren 3 i Sverige kan melde om samme tendenser. Nylig kunne selskapet melde at salgstallene for Madonnas "Hung up" er langt høyere på for mobiltelefoner enn gjennom vanlig salg i platebutikk.

- Allerede i dag er det gode mp3-løsninger på mobilen og det vil bare fortsette. Med fem megapiksler vil kvaliteten være så god at mobilen vil ha fullgod mp3 og kamera, fortsetter Lenander.

John Lenander er ikke alene om å mene det. Nokia gikk i mars ut og sa at mp3-spilleren vil dø ut og at mp3-bransjen snart ville komme til samme metningspunkt som en ser i kamerabransjen i dag. Og skulle Lenander, 3 og Nokia få rett, så går flere produsenter, blant dem Apple og Creative, en vanskelig tid i møte.

(Kilder: Næringsliv24)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen