- Mobilsalget vil dabbe av

Alternativ tekst mangler

Antallet kjøpte mobiltelefoner i verden stiger fortsatt. Men slik vil det ikke alltid være, skal vi tro analysefirmaet Informa.

Informas analytiker David McQueen spår at mobilsalget vil overstige én milliard neste år. Men deretter er det slutt på den positive kurven. Han mener nemlig at salgstallene vil synke etter 2007.

Det vil i følge McQueen være de avanserte og dyre telefonene som kommer til å selge mindre. De billige og enkle telefonene kommer derimot til å selge mer enn i dag i utviklingsland.

Fokus bort fra mobiltelefoni
Årsaken til den kommende salgsnedgangen er i følge analytikeren at mobiloperatørene kommer til å fokusere mer på andre områder enn rendyrkede mobiltjenester. De nye områdene kan for eksempel være bredbånd, fastlinjer og TV-tjenester, skriver The Register.

McQueen mener at operatørene fortsatt sliter med å få fullt utbytte av avanserte mobilfunksjoner, og at telefonenes batteritid fortsatt er et markant problem.

Mange land i verden har allerede nådd en mobiltetthet på over hundre prosent, og Norge er ett av dem. Det betyr at det finnes like mange mobiltelefoner som innbyggere i Norge. Blant andre land som allerede har over hundre prosents mobiltetthet, finner vi Storbritannia, Sverige og Italia.

Analytikere spår for øvrig også at mobiltettheten vil nå hundre prosent i hele Vest-Europa innen 2007. Mer om dette kan du lese i saken "Én mobiltelefon hver"

(Kilder: The Register)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen