– Mobilen vil ikke trenge lading

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Overalt rundt oss er det energi. Intel har spurt seg om man virkelig trenger å plugge mobilen i stikkontakten og betale for energi. Selskapet mener det vil fungere å bruke uutnyttet energi rundt oss, som for eksempel bevegelser, varme som kroppen avgir, sollys, stråling fra mobilen, stråling fra TV-en og mye annet.

Kan drive mobiltelefoner

Forskere hos Intel prøver nå å fange opp så mye energi ved hjelp av maskinvare som kan befinne seg i mobilen. Selskapets forskningsavdeling mener denne metoden i fremtiden vil kunne drive små elektroniske enheter som mobiltelefoner i fremtiden. 

Det finnes allerede klokker som driftes på kroppsvarme, bevegelser eller lys og som du ikke trenger å bytte batterier på. Intel ser altså for seg en fremtid der du heller ikke trenger å lade mobilen. 

Mer enn bare mobil

Andre bruksområder kan for eksempel være et akselerometer i en bygning som registrerer bygningens bevegelser, til nytte for for eksempel bygningsingeniører. En slik sensor mener Intel kan drives bare ved hjelp av stråling fra en mobil-basestasjon i nærheten. Sensoren vil ikke kreve strømtilførsel eller batterier, og vil likevel operere uavbrutt, ifølge Intel. 

Selskapet har ennå ikke gått ut på markedet med noe ferdig produkt, og forsker fremdeles på området. 

(Kilder: Yahoo Tech)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen