- Mobilen din står for 7,5 kg CO2

Det er ikke bare etter at de blir kastet rett i søpla at mobiltelefoner er en trussel for miljøet. Mobilprodusentene forårsaker nemlig utslipp av CO2 både når de lager telefonen og distribuerer den.

Én av Storbritannias største mobiloperatører, O2, vil nå at kundene skal beholde mobiltelefonene sine lenger før de kjøper seg en ny, for slik å spare miljøet.

Hver mobiltelefon inneholder mellom 500 og 1000 forskjellige deler. Fabrikkene bruker en betydelig mengde energi på å behandle og klargjøre disse komponentene. I tillegg skal telefonen din sendes til riktig land og til riktig butikk.

7,5 kilo C02
I følge tall fra O2, tilsvarer utslippene gjennomsnittlig 7,5 kilo CO2 per mobiltelefon. O2 har regnet ut at hvis alle mobilbrukere brukte mobiltelefonen sin ett år til i stedet for å kjøpe en ny, ville det spare miljøet for den samme mengden CO2 som 187 000 biler slipper ut i året.

For å få kundene til å beholde telefonene sine lenger, har operatøren innført et belønningsprogram. Hvis en kunde bestemmer seg for å ikke kjøpe ny telefon når bindingstiden til O2 går ut, får vedkommende rundt 1200 kroner i ringetid av O2. Føler kunden seg ekstra miljøvennlig, kan han eller hun velge å donere rundt 60 av disse kronene til O2 Energy Saver fund, skriver Cellular News.

(Kilder: Cellular News)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen