- Mobilbruk gir fete barn

Alternativ tekst mangler
Barn bytter ut søvn med mobilprat.

Mobiltelefoner forstyrrer konsentrasjonen din når du kjører bil. I følge en lege ved Bristol Universitet i England, er mobilbruk også en medvirkende faktor til at stadig flere barn er overvektige.

Årsaken skal i følge lege Shahrad Taheri være at barn og unge mister verdifull nattesøvn fordi de ikke slår av mobiltelefonen og andre personlige dingser om natten. I stedet sender mange SMS med venner til langt på natt.

Forstyrrer hormonene
Taheri forteller til avisen Daily Mail at for lite søvn kan virke forstyrrende på hormonene i kroppen som kontrollerer vektøkning. For eksempel kan hormonet ghrelin bli forstyrret, slik at kroppen får flere signaler om sult enn det som ellers ville vært naturlig.

Den manglende søvnen gjør i tillegg at barn og unge er for trøtte til å bedrive fysisk aktivitet om dagen. Legen sier for øvrig også at TV-titting og PC-bruk også er ting som gjør at barn er lenger våkne om kveldene.

Taheri er ikke den første som hevder at mobiltelefonen frarøver folk søvn. I mars i år skrev vi om forskerne ved Swinbourne Universitet i Australia, som hevdet at mobiltelefoner har en dokumentert negativ effekt på søvnmønsteret vårt. Dette kan du lese mer om i saken "- Ødelegger søvnen din".

(Kilder: Daily Mail)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen