- Mobil farligere enn røyking

Risikoen ved mobilstråling er et av temaene som kontinuerlig dukker opp. Det ser imidlertid ikke ut til at forskerne blir enig. For ikke før har et studie konkludert med at mobilstråling er ufarlig, før et annet studie konkluderer med det motsatte.

Nå har den prisbelønte krefteksperten Dr. Vini Khurana offentliggjort et studie som viser at mobiltelefoner kan drepe flere mennesker enn røyking eller asbest, skriver The Independent.

- Det er ventet at denne trusselen vil ha langt større påvirkning på folks helse enn både asbeststøv og røyking, sier Khurana, som baserer dette på at langt flere bruker mobiltelefoner enn røyker.

Risikerer hjernekreft
Studiet hevder at det å bruke mobiltelefon i 10 år eller mer kan doble risikoen for hjernekreft. Det skal minst ta et tiår å utvikle slik kreft, noe som gjør tidligere studier lite troverdige , siden få har brukt mobil så lenge.

Khurana hevder mobiltelefoner kan redde liv i nødsfall, men konkluderer med at det er økende bevis for en link mellom bruk av mobiltelefon og noen typer hjernesvulst. Dette tror han kommer til å bli bevist de neste ti årene.

Khurana ber folk om å ikke bruke mobilen så fremt det er mulig. Samtidig ber han regjeringer og mobilindustri om å ta umiddelbare steg for å hindre slik stråling.

Hjernekirurgen har mottatt over 14 utmerkelser de siste 16 årene og har gått gjennom mer enn 100 studier i forhold til mobilstråling. Resultatene blir for øyeblikket gjennomgått av kolleger før de skal publiseres i en forskningsmagasin.
 

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen