– Mobil-TV kommer i april

– Mobil-TV kommer i april

Annonsør­innhold
Les hele saken »
NRKs testlab. (Alle foto: Silje Gomnæs)
NRKs testlab. (Alle foto: Silje Gomnæs)

I dag foretok NRK en av sine prøvekjøringer av mobil-TV. Til stede var også Cowon, som ville teste ett av sine nyeste produkter med støtte for mobil-TV; mediespilleren O2.

Spilleren har en skjerm på 4,3 tommer, og antennen sitter i hodesettet som følger med i pakken. Du kan imidlertid bruke det hodesettet du selv vil, og likevel ta imot TV-signalene.

Testingen gikk helt smertefritt, og signalene ga et fint klart bilde på skjermen til O2.

Teknologien NRK bruker til mobile TV-sendinger er DMB. DMB er konkurrenten til DVB-H, som ikke er bygget ut her i landet. Fordelen med DMB er at det kan sendes via det digitale bakkenettet. Dermed medfører det ingen infrastrukturelle utfordringer å kjøre i gang tilbudet.

Cowons nye mediaspiller, O2.
Cowons nye mediaspiller, O2.

Lanseres i april

I følge NRKs utviklingssjef for mobil, Gunnar Garfors, vil mobil-TV bli lansert i Norge rundt april i år. Og innen den tid regner han med at det vil være flere enheter å velge mellom på markedet.

- Det vil nok bli så mange som ti, tror han.

Det er Norsk Mobil-TV AS som står bak lanseringen av mobil-TV i Norge. Bak dette selskapet står NRK, TV2 og MGT.

25 kanaler

I følge Garfors vil du kunne velge mellom 9 ulike kanaler, samt 16 DAB-radiokanaler. Og i motsetning til 3G-nettet, hvor mange brukere fører til lavere kvalitet, kan et ubegrenset antall enheter ta imot DMB-signalene samtidig.

Mobil-TV skal i utgangspunktet være gratis. Garfors sier imidlertid at man vil se nærmere på eventuelle inntektskilder etterhvert.

- Vi skal blant annet ha nedlasting av musikk, interaktivitet og nedlastbare programmer. En annen mulighet er reklame. Men et grunnlag for at dette skal bli en suksess, er at hovedtyngden av kanalene er gratis, sier han.

I første omgang er det såkalt stor-Oslo som får muligheten til å se på mobil-TV via DMB. Men alt er relativt, og stor-Oslo innebærer angivelig også områder som Sandvika og Lillestrøm.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen