- Mishandler barna

Barn og unge bruker i stadig større grad mobiltelefonen og lynmeldingstjenester via PC-en for å kommunisere med venner og kjente. Mange får seg også nye venner gjennom tekstmeldinger og lynmeldinger.

Det er ingen hemmelighet at mange foreldre bekymrer seg over barnas økte bruk av mobiltelefonen og lynmeldingstjenester som for eksempel MSN, og frykter at det gjør barna late og usosiale.

For foreldre som betaler barnas mobilregning er penger også en grunn til at de helst ser at barna benytter andre kanaler for å kommunisere med venner.

Neste uke arrangeres en stor spørreundersøkelse i forbindelse med det EU-finansierte Safety, Awareness Facts and Tools-prosjektet, som skal lære barn og foreldre tryggere bruk av internett. I den anledning kommenterer EU-ekspert Elisabeth Staksrud forskjellen mellom foreldre og barns oppfatning av barnas bruk av mobil og lynmeldinger over internett.

Hun mener at disse tjenestene er langt viktigere enn de fleste foreldre tror, og at barna er avhengig av disse tjenestene for å bygge opp sine sosiale nettverk.

- Barns bruk av internett er totalt forskjellig fra og langt mer avansert enn hva foreldre og arbeidsgivere tror. Nekter du en 14 år gammel jente mobil og msn-tilgang, er det jevngodt med barnemishandling, sier hun til Dagens Næringsliv.

(Kilder: DN)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen