- Minnekort på én GB vil koste 30 kroner

Minnekort kan bli betraktelig billigere i løpet av året. Det tror Norges talsmann for minnekortprodusenten Kingston, Jan Terje Kleiven.

– Vi ser for oss en nær framtid da gjengs pris for minnekort til mobiltelefoner, kameraer, mp3-spillere og så videre faller ned mot noen titalls kroner for én GB, sier han til Digi.no.

I løpet av fjoråret falt prisen på flashminne med 80 prosent. Og hittil i år har prisen falt ytterligere 50 prosent.

30 kroner
Kleiven forteller at han ser for seg at minnekort med størrelser på én GB vil få en pris på rundt 30 kroner. Minnekortene kan selges både fullastet med innhold, eller bare delvis fulle.

- Med nye komprimeringsteknikker, vil man lett kunne stappe 24 episoder av populære serier som «Sopranos» eller «Lost» på et minnekort, sier han.

Kleiven forestiller seg at de første par-tre episodene kan være gratis, mens man deretter må betale for å få se resten. Dette kan løses ved at du får tilsendt en nøkkelkode som låser opp de andre episodene. Betalingen kan skje ved at telefonregningen din blir belastet.

Det sier seg selv at kvaliteten på episodene vil bli dårligere enn kvalitenen du får på DVD, på grunn av plassbesparingen. Men Kleiven tror ikke det vil bli noe problem.

- Siden det dreier seg om video og lyd til mobile enheter med små skjermer, er det ikke nødvendig med HDTV-kvalitet. Moderne komprimering gjør at kvaliteten på små skjermer blir fullt ut tilfredsstillende, også dersom man skulle finne på å vise innhold fra minnekort på PC-er eller spesialiserte bærbare spillere med noe større skjermer, sier han.

Er du på jakt etter minnekort til mobiltelefonen din, kan du ta en titt i prisguiden vår.

(Kilder: Digi.no)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen