– Microsoft jobber med Iphone-rival

For ordens skyld: Dette er Zune 2, og ikke en Microsoft-telefon. (Foto: Microsoft)
For ordens skyld: Dette er Zune 2, og ikke en Microsoft-telefon. (Foto: Microsoft)

Microsoft har angivelig sin egen mobiltelefon på gang, skal vi tro informasjon fra ryktebørsen. Ifølge Wall Street Journal har Microsoft og operatøren Verizon en Iphone-rival på trappene, og prosjektet skal gå under kodenavnet Pink.

Ryktene står i kontrast til Microsofts egne uttalelser. De har flere ganger benektet at de planlegger å lage sin egen mobiltelefon. Utad ønsker Microsoft bare å promotere Windows Mobile, som er operativsystemet de leverer til mobiltelefoner.

– Konkrete planer om lansering

Ifølge Wall Street Journals kilder har Microsoft imidlertid konkrete planer om å lansere en multimediatelefon med trykkskjerm i Verizons nett tidlig neste år.

Det kan tenkes at Microsoft endrer strategi fra kun å være operativsystemleverandør til å bli telefonprodusent nettopp fordi Apples Iphone og Googles Android-operativsystem har fått mye oppmerksomhet, mens interessen rundt Windows Mobile synes å være noe dalende.

Utivdelse av Windows Mobile?

Microsofts prosjekt skal angivelig ikke bare være en enkelt telefon, men en hel utvidelse av Windows Mobile. Nye funksjoner skal legges til og programvarebutikken Marketplace skal være tett integrert. Microsoft skal ifølge avisen bruke folk fra Danger Inc. til utviklingen av Pink-prosjektet.

Danger Inc. er selskapet som utviklet programvaren i den populære Sidekick-serien som lenge var veldig populær i USA. Selskapet ble kjøpt opp av Microsoft i fjor.

Ifølge Wall Street Journals kilder har Verizon og Microsoft allerede jobbet med Pink-prosjektet i flere måneder, men de skal være et godt stykke unna et ferdig resultat.

Mye som er ukjent

I motsetning til tidligere rykter, er det ikke snakk om en Zune-telefon. Det er heller ikke kjent hvorvidt telefonen vil bære Microsoft-navnet, hvem som skal produsere telefonen eller hvorvidt den skal kjøre Windows Mobile 7.

Det kan imidlertid tenkes at det er Windows Mobile 7 som skal drive telefonen, da dette operativsystemet skal komme i salg om et års tid, og Pink angivelig skal være klart tidlig i 2010.

– Ingen Microsoft-telefon

Oppdatert: Ifølge Engadget Mobile har Microsoft nå kommet med en uttalelse hvor de sier: "Microsoft er ikke på vei inn i telefonmaskinvarebransjen. Microsoft bygger ikke en Zune-spesifikk telefon."

Som bloggen påpeker, betyr ikke uttalelsen at Pink-prosjektet ikke eksisterer, og heller ikke at Microsoft jobber med å intregrere Zune-funksjonalitet i Windows Mobile. Det kan for eksempel tenkes at det utvikles en underholdningsvennlig versjon av Windows Mobile som skal kjøres på telefoner med dette fokuset, og at rene forretningstelefoner vil ha den "vanlige" utgaven av operativsystemet.

(Kilde: wsj.com, engadgetmobile.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen