- Megapikselracet er over

Megapikslene er ikke lenger det viktigste, mener Nokia. (Foto: Nokia)
Megapikslene er ikke lenger det viktigste, mener Nokia. (Foto: Nokia)

Nokia mener at tiden er inne for å fokusere på andre ting enn megapiksler i mobilkamera.

- Megapiksler har hittil vært et referansepunkt for kundene når det gjelder mobilkamera, på samme måte som med de digitalkamera, sier Nokias Tomas Chatzopolous til Amobil.

Nå mener han at fokuset på megapiksler er i ferd med å gå over, og at andre elementer i mobilkameraet vil spille en større rolle for mobilbrukere.

- Når vi kommer opp i 4-5 megapiksler så spiller ikke antallet megapiksler så stor rolle lenger, mener han.

Chatzopolous forteller at optikken vil få en større og større betydning, og trekker frem finnenes samarbeid med Carl Zeiss som eksempel. Nokia har lansert flere mobiltelefoner hvor Zeiss har stått for optikken i kameraet, som for eksempel N93, N93i og N95

- Ser ikke lenger forskjell
Han mener allerede i dag at den gjennomsnittlige mobilbruker ikke kan se forskjell på bilder tatt med et avansert mobilkamera og et kompakt digitalkamera.

- Mobilkameraene vil aldri bli like bra som de spesialiserte kameraene, men det har heller aldri vært vår intensjon, forteller han.

Ifølge Chatzopolous er det viktigste for Nokia i fremtiden hva du kan bruke bildene til etter at du har tatt de.

- Svært mange lar fortsatt bildene bare ligge på mobilen etter at de er tatt. Men i fremtiden vil du få muligheter til for eksempel bildefremkalling via mobilnettet, arkivering og mobile postkort, sier han.

Med mobil bildefremkalling vil du for eksempel kunne ta et bilde med mobilen, for så å sende det direkte til en fotobutikk som fremkaller bildet for deg. I følge Chatzopolous kan mobil arkivering for eksempel bety at du overfører mobilbildene dine til PC-en, for så å overføre mindre kopier av bildene tilbake til mobilen, slik at de tar mye mindre plass.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen