- Medietilsynets kanalutredning står til stryk
Teknofil

- Medietilsynets kanalutredning står til stryk

Selv om seerne helst vil velge TV-kanaler selv, kom Medietilsynet før jul fram til at det er distributørene av TV-kanalene som må få bestemme innholdet i folks fjernsynshverdag.

Det liker Forbrukerrådet dårlig, skriver Forbrukerportalen.

- Det er vesentlige mangler ved Medietilsynets utredning om enkeltkanaler i TV-nettet, mener Forbrukerrådet, og ber nå kulturminister Trond Giske utrede digital TV-distribusjon, inkludert muligheten for enkeltkanaler og åpne nett, sier rådgiver Hans Marius Graasvold

Han mener rapporten ikke er egnet som beslutningsgrunnlag, og sier Forbrukerrådet har vesentlige innvedninger både på fokus, metode og konklusjon.Medietilsynet tar i utredningen utgangspunkt i at valget står mellom ”kun enkeltkanaler” eller ”kun kanalpakker”. Forbrukerrådet mener en slikt enten–eller-tilnærming er lite hensiktsmessig, og i stor grad leder frem mot ett allerede gitt svar.

De vil nå at regjeringen utarbeider en stortingsmelding om digital TV-distribusjon.

I utredningen påpeker Medietilsynet at enkeltkanalløsninger er teknisk mulig, men at kostnadene som ved en slik oppgradering er så store at en omlegging ikke er hensiktsmessig.

- Tilsynet sier selv i rapporten at prispåslaget for forbrukeren i høyden blir kortsiktig. Og få, om noen, teknologiske skifter har vel skjedd uten kostnader eller endringer i forretningsmodeller, sier Hans Marius Graasvold.

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen