? McGowan er gått over streken

"Fifty Dead Men Walking" åpnet nylig Toronto International Film Festival, og noe av det første filmens produsenter gjorde var å ta avstand fra Rose McGowan uttalelser fra forrige uke:

Under en pressekonferanse uttalte nemlig McGowan at hun gladelig hadde sluttet seg til IRA (Irish Republican Army) om hun hadde vokst opp i Belfast da stridighetene med engelskmennene var på sitt mest innbitte. McGowan hadde ingen problemer med å forstå hvorfor folk grep til vold på den tiden i Nord-Irland.

Rose McGowan, her fra
Rose McGowan, her fra "Planet Terror", ville etter eget utsagn gått inn i IRA om hun hadde vokst opp i Belfast.


Spion i IRAs nettverk

"Fifty Dead Men Walking" handler om Martin McGartland, en ung mann fra Vest-Belfast som sent på 80-tallet rekrutteres av det britiske politiet for å spionere på IRA. McGartland jobber seg oppover i IRA-hierarkiet som frivillig frihetskjemper mens han hele tiden forer britene med informasjon. Slik redder han flere liv fra terroristenes aksjoner.

Men så en dag blir han avslørt, og tortur hinsides forstand venter ham. McGartland klarte å flykte under dramatiske omstendigheter og filmen er basert på hans memoarer om hendelsene. McGartland selv lever i skjul den dag i dag.

For egen regning

The Hollywood Reporter henviser til en pressemelding hvor produsentene av "Fifty Dead Men Walking" skriver at de beklager de reaksjonene uttalelsene til McGowan kan ha skapt i Nord-Irland.

Jim Sturgess, som mange kjenner fra musikalen
Jim Sturgess, som mange kjenner fra musikalen "Across the Universe", spiller McGartland som ung spion i IRAs nettverk.

Det hører til sjeldenhetene at en skuespiller stilles så til de grader til rette for sine uttalelser helt på egenhånd. Representanter for HandMade Films International, Future Films og Brightlight Pictures skriver i pressemeldingen at McGowans meninger står for egen regning og ikke skal kobles til produsentene på noe som helst tidspunkt.

En likestilt film

Rose McGowan har følge av flere kjente navn i "Fifty Dead Men Walking", blant annet Jim Sturgess ("Across the Universe") og Ben Kingsley ("Gandhi") i rollen som henholdsvis den unge og den eldre McGartland.

Filmens regissør, Kari Skogland, er blant de som snur ryggen til McGowan etter den omstridte pressekonferansen:

– Roses personlige uttalelser om Nord-Irland reflekterer ikke filmens perspektiv. Vårt mål har vært å lage en film som fremstår som likestilt og ikke-fordømmende slik at publikum kan se filmen uansett hvilket politisk ståsted de måtte ha.

"Fifty Dead Men Walking" vil ha premiere i Storbritannia i oktober. Når den eventuelt settes opp på norske kinoer er enn så lenge uklart.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen