– Må levere alternative nettlesere

Annonsør­innhold
Les hele saken »

Selv om Europakommisjonen ennå ikke har kommet med sin endelige uttalelse, så har kommisjonen gitt ut sine midlertidige konklusjoner. Offisielt venter kommisjonen på et tilsvar fra Microsoft før saken blir endelig avgjort.

Microsoft vil bli tvunget til å designe Windows slik at brukerne kan "velge hvilken konkurrerende nettleser de vil installere og ha som standard i stedet for, eller i tillegg til, Internet Explorer". En av løsningene Europakommisjonen foreslår, er et skjermbilde som viser alle valgene. Det kan også være aktuelt at ulike maskinleverandører kan få velge hvilken nettleser de vil installere på maskiner de sender ut.

Flere er skeptiske til at brukerne vil forstå valgene de får presentert, og mange vil nok holde seg til nettleseren de kjenner fra før. I tillegg sier ikke Europakommisjonen noe om hvilke nettlesere som kvalifiserer til å være med på listen.

Microsoft har frist for å komme med tilsvar til midten av mars. Avgjørelsen blir ikke tatt endelig før denne fristen er gått ut.

(Kilder: Euractiv.com, Computerworld UK)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen