- Lyca setter liv i fare

Den ferske operatøren Lyca Mobile, som fortrinnsvis kaprer til seg kunder som ofte ringer utenlands, har hatt sitt å stri med siden de startet opp i Norge på forsommeren. De havnet i klinsj med konkurrent Lebara (Network Norway), som hevdet at Lyca Mobile drev med prisjuks og brøt norsk lov. Da svarte Lyca-ledelsen med at de ville saksøke direktør for samfunnskontakt Tom Guldberg i Network Norway for å ha ytret slike påstander.

Nå har Post- og teletilsynet (PT) gitt Lyca Mobile varsel om daglig tvangsmulkt på 20 000 kroner fra og med 1. august, samt en overtredelsesbot. Det har imidlertid ingenting med påstått prisjuks å gjøre.

- Årsaken er manglende oppfyllelse av kravet til overføring av nødvendige opplysninger om geografisk lokalisering av nødanrop til nødetatene - såkalt opprinnelsesmarkering, skriver PT i en pressemelding.

Opplysningene det er snakk om er navn og adresse på mobilabonnenten, som automatisk overføres til redningsselskapet ved en nødsituasjon. En slik mangel kan ifølge PT "medføre fare for liv og helse", ettersom en person i nød ikke nødvendigvis har mulighet til å gi korrekte opplysninger om hvor vedkommende befinner seg.

Lyca Mobile har gitt Post- og teletilsynet tilbakemelding om at de vil innfri kravet "snart", men har ikke kunnet gi noe annet svar når myndighetene har purret gjentatte ganger i løpet av juni og juli.

Dermed begynner tiden å renne ut og Lyca Mobile risikerer å bli møtt med tvangsmulkt på 20 000 kroner per dag inntil mobilselskapet har fått ordnet opp i forholdet.

Post- og teletilsynet har tidligere i år utvist en viss bekymring over at Lyca Mobile er tilbake på markedet. Mobilselskapet Barablu solgte nemlig kontantkort under det samme navnet så sent som i 2009, og dette var ifølge PT-direktør Willy Jensen "det mest useriøse mobilselskapet vi har hatt i Norge".

Les også: Telenor blir refset

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen