- Like trolig at du får et piano i hodet

Vi får håpe Graham har rett, når han sier mobiltelefoner har så mange ulike operativsystemer at det ikke vil være mulig å skrive et virus som vil kunne spre seg særlig. Dessuten erde tfor få som har smarttelefon, og dermed utgjør ikke ny programvare – som virus – noen reell trussel.

Cabir
Det finnes virus skrevet for mobiltelefoner. Ett av dem, Cabir, er også oppdaget utenfor laboratoriene. Dette konseptviruset skal være skrevet ene og alene for å bevise at det er mulig, og kan ramme mobiltelefoner med Series 60 operativsystem.

Andre sikkerhetseksperter sier faren for alvorlige mobilvirus vil øke raskt, fordi smartmobiler blir stadig vanligere, i tillegg til at flere ”vanlige” mobiltelefoner kan utføre avanserte operasjoner som å synkronisere mot pc og oppdatere programvaren, skriver New Scientist.

Spionasje
Det sikkerhetsekspertene frykter mest er at uønsket programvare skal kunne få mobilregningen til å løpe løpsk, fordi telefonen ringer opp dyre telefonnummer på egen hånd. Andre skrekkscenarier viser mobiltelefoner som tar opp og sender privat informasjon til ukjente med skumle hensikter, eller at kameraet og mikrofonen i mobilen fjernstyres og avlyttes av fremmede.

Vi får trøste oss med at det (i alle fall foreløpig) verken regner pianoer eller hagler med mobilvirus.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen