- Like farlig som å røyke

- Like farlig som å røyke

Diskusjonen om hvorvidt mobilbruk er farlig eller ikke, ser aldri ut til å ta slutt. Nå har den australske nevrokirurgen Vini Khurana kommet med skumle utsagn om mobilbrukeres helse - hvis de stemmer, vel og merke.

Khurana har brukt 15 måneder på å forske på sammenhengen mellom mobilbruk og ondartede hjernesvulster. Han konkluderer med at verdens avhengighet av mobiltelefoner kan være en større risiko mot menneskehetens helse enn røyking og asbest.

Derfor har han nå bedt myndighetene og mobilindustrien om å ta steg for å redusere folks eksponering for elektromagnetiske stråler, skriver WA Today.

Khurana påpeker imidlertid at han ikke mener at mobilbruk er farligere for helsa enn røyking, men at mobilbruken angår langt flere mennesker.

Ifølge kirurgen kan stråling fra mobiler opphete siden av hodet, eller til og med påvirke hjernen termoelektrisk. Han mener også at Bluetooth-enheter og "ubeskyttede" hodesett kan gjøre hodet ditt om til en effektiv, men potensielt skadelig antenne.

Svulster på "mobilsiden"

I sin forsking kom Khurana frem til at det var en tydelig sammenheng mellom hyppigheten av mobilbruk og hvilken side av hodet folk fikk svulster på. Svulstene dukket nemlig ofte opp på samme side av hodet som pasientene hadde brukt mobilen.

Khurana møter imidlertid motstand hos Chris Althaus, som er sjef for mobilindustrien i Australia. Han sier at mobiltelefoner er laget, bygget og testet for å komme inn under strenge, forskningsbaserte retningslinjer når det gjelder stråling.

Althaus viser også til resultater presentert av Verdens Helseorganisasjon i år 2000, hvor man kom frem til at man ikke kunne konkluder med at radiostråler forårsaket noen alvorlige skader på helsa.

(Kilde: WA Today)

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2019

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Sponz 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

GE Mobil Leve 6 GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen