Motorolas messeområde var kanskje messens mest pressefiendtlige. (Foto: Marius Valle)

– Latterlige saker fra Motorola

BARCELONA (Amobil.no): Du trodde kanskje vi hadde glemt å skrive om Motorolas lanseringer under Mobile world congress i Barcelona? Neida – det er bare det at selskapet i grunn ikke har lansert noe nytt i år.

Det vil si, de har faktisk presentert tre nye mobiltelefoner. Telefoner som tilsammen utgjør det teknobloggen Gizmodo kaller "a pair of dull-ass candy bar cells", og som Engadget kaller "Motorolas pathetic MWC showing".

De tre telefonene består av to billige telefoner, og en oppdatert utgave av den gamle Z6, som ble presentert for ett år siden.

Z6w er en Z6 med Wi-fi, og lite annet nytt.
Z6w er en Z6 med Wi-fi, og lite annet nytt.

Z6 med Wi-fi

Z6w er en ny variant av Z6, som ble lansert 9. januar 2007. Forskjellen er at den nye har blitt utstyrt med Wi-fi, slik at du kan koble deg til trådløse internettsoner, for eksempel hjemme eller på jobb.

Utover dette er det intet nytt under solen. Telefonen mangler 3G, men har Bluetooth og USB-støtte. Skjermen har 240 x 320 pikslers oppløsning.

Z6w kommer i salg i løpet av andre kvartal. Prisen er foreløpig ikke annonsert.

Les mer om Rizr Z6 »

Disse to var også nykommere fra Motorola.
Disse to var også nykommere fra Motorola.

W181 og W161

Disse to telefonene er lavt priset og lavt spesifisert. Begge har klassisk utforming. Den store forskjellen er at W181 har en fargeskjerm med 128 x 128 pikslers oppløsning, mens W161 har svart-hvitt-skjerm.

Under panseret finner du GSM 900 og -1800 MHz, så de kan ikke brukes på de amerikanske kontinentene. Videre har de to telefonene støtte for den gamle USB versjon 1.1, og innebygget FM-radio som kan brukes om du kjøper et hodesett i tillegg. Telefonene er ment for utviklingsland, og har støtte for en rekke afrikanske språk, og hindi.

De to telefonene kommer i salg innen slutten av mars, men hvorvidt de kommer til vår del av verden er usikkert. Prisen er ikke annonsert.

Det var Samsung som dominerte reklameplassene i byen. Motorola solgte ifølge kilder sine plasser til Samsung.
Det var Samsung som dominerte reklameplassene i byen. Motorola solgte ifølge kilder sine plasser til Samsung.

– Flaut

Den generelle mottakelsen Motorola har fått etter presentasjonen på årets viktigste mobilbegivenhet kan beskrives som latterliggjøring. Foruten de to tidligere nevnte eksemplene, ble lanseringen møtt med overskrifter som: "Motorola: Underwhelms", "Motorola's sexy-time... not!" og "Moto fires blanks at MWC".

Saken ble ikke bedre for Motorola da det viste seg at deres forhåndsreklame i forkant av MWC bare viste seg å være luft. Filmen hintet til at de ville slippe en telefon som kunne vise TV, være en PC og annet. Faktisk har selskapet fjernet videoen fra YouTube.

Ifølge Information week hadde Motorola sannsynligvis planer om en diger lansering under årets messe. Avisen opplyser om at de har snakket med informerte kilder som hevder at den store lanseringen ble trukket i siste liten.

Solgte reklameplassene sine

Barcelona var under messen kledd opp i rosa Samsung-reklamer. Ifølge avisens kilder solgte Motorola alle sine reklameplasser til Samsung i siste liten.

Det er dermed mye som tyder på at Motorolas problemer bare fortsetter. Selskapet har den siste tiden slitt med fallende markedsandeler og manglende evne til å lansere telefoner som vekker allmenn interesse.

Det hjelper ikke selskapet at de under messen kjørte en stram linje mot journalister. Da Amobil var på vei inn på Motorolas messeområde ble vi bryskt avvist av en stor vakt som nektet oss adgang med mindre vi registrerte oss og ga Motorola informasjon om hvor vi kom fra og hva vi ville. Det var det ikke en eneste av de andre utstillerne vi besøkte som krevde.

(Kilder: Engadget.com, Gizmodo.com, Informationweek.com, Motorola.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen