- Kunne aldri erstattet mp3-spilleren min

Alternativ tekst manglerI vår test av Sony Ericssons W950i kritiserte vi lyden ved musikkavspilling. Vi skriver i testen at lyden er for dårlig for en telefon som markedsføres som mp3-spiller.

Etter å ha fått mange tilbakemeldinger fra personer som er uenige i vurderingen, tok vi med oss telefonen til Hi-Fi-Center i Bergen, for å få et profesjonelt synspunkt på lydkvaliteten.

Butikksjef Christian Michelsen brukte sitt eget AKG K-26 hodesett, og fikk høre samme låt på Creative Zen Vision: M, Walkman-telefonen W850i og W950i.

Tåler ikke høyt volum
– Forskjellene på de forskjellige enhetene kommer klart frem når volumet skrus opp. Jeg reagerte på lyden på W950i, som er preget av overstyring, noe som igjen farger bassnivået og gjør vokalen grøtete. Dette kan sammenlignes med lyden fra et stort stereoanlegg med altfor svak forsterker, og høres til tider ut som en dårlig kassettinnspilling, sier Michelsen.

Han mener lyden i Creative Zen Vision er klart best av de tre musikkavspillerne, men at også W850i leverer bedre lydkvalitet enn W950i.

– Lyden i W850i er mye mer lineær enn W950i, og bassnivået føles mye riktigere. Hvis jeg først skulle bruke mobiltelefonen til å høre på musikk ville jeg klart gått for W850i, fastslår butikksjefen.

Han understreker at det ikke er alle som er like kresne på lyden som han selv.

– Mange er mindre kritiske til lyd enn meg, og ville nok kunne erstatte mp3-spilleren sin med en W950i. Men personlig kunne jeg knapt tatt en tur i brusautomaten med denne telefonen uten å bli lydtrett, forteller Michelsen.

For å forsikre oss om at det ikke dreier seg om en programvarefeil har vi testet lyden på to forskjellige eksemplarer av W950i, uten å høre noen forskjell.

Amobil har vært i kontakt med Sony Ericsson, men har i skrivende stund ikke lykkes med å få en kommentar på lydkvaliteten til W950i.

Norges beste mobilabonnement

Sommer 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili Fri Data


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen