- Kundene har ikke peil

I midten av mai skrev vi at ICE har både økt hastigheten og bedret dekningen i nettet sitt. I tillegg har selskapet lansert i Sverige og Danmark.

ICE er Telenor og Netcoms eneste utfordrer når det gjelder mobilt bredbånd i Norge. Begge operatørene er noe skeptisk til at ICE vil bli noen stor suksess.

- Vi tar alle konkurrenter på alvor. Men vi vet hvor tøft det er å skaffe seg kunder. Kundene står ikke og river og sliter i døra. Ofte har de ikke peiling på hvordan og til hva de skal bruke de nye mobilproduktene, sier Netcoms informasjonssjef, Guri Wormdahl til Computerworld.

Hun mener at det størete problemet med å få kunder ikke er mangel på dekning og kapasitet, men heller at mange norske mobilbrukere ikke aner hva de skal bruke tjenestene til og hvordan de skal bruke de.

- Kapasitetsproblem
Telenor tror at det største problemet til ICE vil handle om kapasitet.

- Kapasiten i ICE-nettet kan bli en utfordring ikke bare i byer, men også på steder som Hemsedal og Geilo, sier Telenors dekningsdirektør, Bjørn Amundsen, til Computerworld.

Han mener at ICE fort kan få et problem hvis kundene skulle begynne å strømme til i store mengder. Problemet ligger i følge Amundsen i den begrensede tilgangen på frekvenser, som igjen gjør det vanskelig å bygge mindre baser på områder som allerede er dekket ved hjelp av langdistanse-sendere.

ICE-sjefen selv, Matthias Peter, er naturlig nok av en helt annen oppfatning:

- God nok kapasitet
- Telenor sier CDMA2000 ikke har nok kapasitet. Det er feil, mener han.

Den nylige oppgraderingen til ICE innebærer at nedlastingshastigheten i ICE-nettet øker fra 2,4 Mbps til 3,2 Mbps. Denne oppgraderingen vil imidlertid ikke merkes av brukerne, og den praktiske nedlastingshastigheten vil fortsatt ligge på mellom 300 kbps og 1,5 Mbps.

ICE skrur også opp opplastingshastigheten, fra 153 kbps til 1,8 Mbps. Dette er en oppgradering som vil merkes, og den praktiske hastigheten vil ligge på mellom 100 og 700 kbps.

Les mer om oppgraderingene til ICE >>

(Kilder: Computerworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen