- Kunden må finne laveste pris selv

Sony Ericssons P1i lå med to priser hos Amentio. (Foto: Sony Ericsson)
Sony Ericssons P1i lå med to priser hos Amentio. (Foto: Sony Ericsson)

I forrige uke gjorde vi en prisundersøkelse på nett, og kunne avdekke hårresisende prisforskjeller på en rekke mobiltelefoner. Tallene viser at du lett kan tape flere tusen kroner  om du handler mobil i feil butikk.

Ett av skrekkeksemplene er Nokias 8800 Sirocco. Mens du betaler 5609 kroner hos Amentio, krever Movida hele 8395 kroner for den samme telefonen.

Daglig leder i Movida, Vidar Mortensen, begrunner den høye prisen med leverandøravtaler.

- Det kan være at andre butikker bruker andre leverandører med andre priser. Vi har ikke avtale med alle leverandørene i landet, sier han til Amobil.

Et annet eksempel er Sony Ericssons P1i. Denne telefonen har inntil i dag vært tilgjengelig til to vidt forskjellige priser hos Amentio. Du kunne få kjøpt telefonen for en konkurransedyktig pris på 3947 kroner, men den første som dukket opp på nettbutikken er den langt drøyere prisen på 6331 kroner.

- Opp til kunden

Ifølge daglig leder i Amentio, Håvard Fuglem, er det ikke Amentios skyld at nettbutikken har flere priser på samme produkt.

- Vi har ca 13 leverandører, hvor alle har hver sin prisliste. Dermed kan flere telefoner av samme type kan havne i nettbutikken vår, med ulik pris. Det blir derfor opp til kunden å kunden å lete fram det billigste alternativet, sier daglig leder i Amentio, Håvard Fuglem.

- Vi gjør ikke noe galt, men opplever på en måte å bli straffet for å ha flere varer på lager fra flere leverandører samtidig, fortsetter han.

Fjerner sjokkprisen

Under samtalen fjerner imidlertid Fuglem den dyreste P1i-oppføringen i nettbutikken, slik at du nå bare finner én pris på produktet. Nå koster P1i altså 3947 kroner, og kun det, hos Amentio.

Fuglem innrømmer at på grunn av leverandørsystemet kan det fortsatt finnes produkter med doble priser i nettbutikken.

- Vi har 170.000 produkter i nettbutikken, vi kan derfor ikke garantere at alle disse finnes med kun én pris, sier han.

Han forsikrer imidlertid at Amentio fortsatt vil bestrebe seg på å leve opp til slagordet sitt; "Norges billigste nettbutikk".

Amobil har ikke lykkes med å komme i kontakt med Mobilland for å få en forklaring på de høye prisene.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen