- Kopisperren er ikke død

De fleste store musikkselskapene ser at musikk med kopisperrer selger dårlig. Når publikum må betale for dårlige varer er det flere som heller laster ned musikk av god kvalitet gratis.

Likevel vil bransjen selv tviholde på kopisperren.

Avhengige av kopisperrer
Den amerikanske platebransjeorganisasjonen Recording Industry Association of America (RIAA) gikk i går hardt ut mot påstandene om at platebransjen må gi opp kopisperrer på musikken om de skal følge med i den teknologiske utviklingen. De mener slike sperrer er helt nødvendig.

- Nylig lagde jeg en liste over 22 måter å selge musikk på og 20 av disse er avhengige av kopisperrer. All form for abonnementstjeneste eller betal-per-klikk tjeneste eller reklamefinansiert tjeneste vil være avhengig av kopisperrer. Så kopisperren er ikke død, uttalte David Hughes, ansvarlig for RIAA sin teknologiske avdeling, på et seminar om digital musikk i Hollywood, ifølge Cnet News.

Uttalelsen er overraskende fordi alle de store plateselskapene har vist tegn til at de vil gi opp systemet med kopisperrer i løpet av året. Kopisperren har medført store problemer for kundene som ikke får brukt musikken de kjøper. Sist ute er nå kunder hos Microsoft sin musikktjeneste. Når denne nå fjernes vil de ikke ha tilgang til lisensene de har kjøpt. Musikken blir dermed ubrukelig.

Vil ha usynlig kopisperre
Men Hughes mener derimot at kopisperren vil komme tilbake for fullt nå som musikkabonnementstjenestene kommer. Han mener disse er avhengige av kopisperrer. Likevel gir han uttrykk for at dagens ordning er uheldig. Helst vil han ha en slags kopisperre som kundene selv ikke merker.

En slik kopisperre vil neppe kunne oppfylle RIAAa ønsker om å kontrollere kundenes bruk av musikken de kjøper.

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen