Apples nettbrett iPad 2 er en av varene som fort kan bli dyrere i desember. ( Apple )

– Kjøp julegaver nå, for i desember er det mye dyrere

Elektronikkbransjen innrømmer høye julepriser.

OSLO PLAZA (Side3): Etter VGs avsløringer i fjor om at elektronikkjedene, i likhet med de fleste andre bransjer, setter opp prisen når etterspørselen er stor, ble det store ramaskrik.

Elektronikkbransjen går nå barføtt på nåler, og Elkjøp sendte for en uke siden ut en pressemelding der der lovet at «prisjusteringene ikke vil få slike utslag som det VG skrev om i fjor», og doblet samtidig bytterettstiden for varer kjøpt de neste to månedene.

Og det var en ganske selvironisk Ronny Blomseth fra Elkjøp som gikk på scenen under den årlige julegaveavsløringen til Elektronikkbransjen.

Selvironi med kime av sannhet

- En bør handle julegaver nå i november, for de er mye billigere nå enn i desember. Det har vel de fleste fått med seg nå, sa han til bransjen, og ble møtt med stor latter.

En liten kime av sannhet er det likevel. Elkjøp innrømmer at høy etterspørsel også kan bety høyere priser for dem i desember, og at det kan bli noe prisøkninger, og Side3 vet at spesielt oversvømmelsene i Thailand kan føre til leveringsproblemer for flere bransjer i jula.

Du kan lese hele artikkelen på Side3.no.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen