– Kan jeg få fotoboksvarsling på Nokia-telefonen?

Annonsør­innhold
Les hele saken »
En av Nokias GPS-mobiler, 6210 Navigator.
En av Nokias GPS-mobiler, 6210 Navigator.

GPS er i vinden som aldri før, og teknologien har så smått begynt å bli standard på de fleste telefoner i det øvre funksjonssjiktet. Nå kan alle gå rundt med en telefonkameramusikkspiller-GPS, og det er ikke engang oppsiktsvekkende lenger.

En av produsentene som har satset hardt på GPS er Nokia. Selskapet slipper stadig nye smarttelefoner som kan brukes til navigasjon, geomerking av bilder og annet

Fredag svarte Nokias Christophe Joyau, ansvarlig for tjenester, Nokia Skandinavia og Klas Ström, produktsjef, Nokia Skandinavia på Amobil-lesernes spørsmål. Svarene ser du under.

Nettmøtet er nå avsluttet.

 1. Kjedelige menyer!

  Spørsmål fra Meny-guruen, Hans Olav:

  Ikke for å være kjip, men menyene deres er ikke akkurat noe "sukkertøy" for øye! Telefonene deres er geniale med alt av teknologi (Tenker på N-serien) og fin utformelse.

  Ta bare å se på Sony Ericsson og Apple som lager menyer som er stilrene og enkle. På S60 menyene deres må man scrolle seg nedover i rutenette med ikoner! ikke bra, Ikke bra!

  Er dette noe Nokia vil se på i fremtiden?

  Svar:
  Hej. Våra telefoner och menyer utvecklas hela tiden. Du kommer till exempel att uppleva en stor förändring användargränssnittet i Nokia 5800 Xpressmusic som har en touch-skärm.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:08
 2. 1 eller 3 år navigajson?

  Spørsmål fra Antistatic:

  Hei, jeg lurer på en ting som har irritert meg en del. I februar kjøpte jeg min N82 hvor det fulgte med 3 mnd gratis navigasjon, og jeg begynte straks å teste GPS'en. Jeg sjekket jo i menyene hva som var mulig når det gjelder å kjøpe navigasjon, og sjekket prisene på de forskjellige alternativene. Her fant jeg ut at det nesten ikke var prisforskjell på 1 og 3 år med navigasjon. Jeg var da dengang selvfølgelig helt klar på at jeg skulle kjøpe for 3 år, men selvfølgelig ville jeg bruke opp gratisperioden som var inkludert på 3 mnd først. Hvem ville ikke gjort det...?
  Men det som skjedde etter at jeg hadde brukt opp min gratisperiode på 3 mnd, ja da hadde dere plutselig fjernet det ene valget på 3 år, og dermed hadde man nå kun igjen 1 år igjen som den lengste perioden man kunne kjøpe. Det er forsåvidt greit nok at dere velger å endre vilkårene for kjøp av kart, men det jeg ikke liker er at dere endrer vilkårene for de som fikk tilbudet opprinnelig. Dere vet jo godt hvilke telefoner som er fra hvilken periode og som fikk dette tilbudet på grunnlag av IMEI i telefonen. Og det er jo også IMEI som knyttes til at man har kjøpt abbonement slik at man får tilgang har jeg skjønt. Jeg mener derfor det er mest ryddig at Nokia faktisk gir tilbake 3 årsvalget på de telefonene som opprinnelig fikk dette tilbudet. Er dette noe dere kan ta med dere til vurdering?

  Dere skal få litt skryt også. Jeg er råfornøyd med telefonen og GPS'en spesielt. Vi var på ferie i Hellas i sommer og jeg kjørte rundt og fant frem i Thessaloniki med leiebil uten en eneste feilkjøring grunnet GPS'en i min N82. Så dere har virkelig laget et bra produkt. Det er også veldig bra at Nokia har valgt at man laste inn hvilke kart man ønsker slik at man begrenser nedlasting over mobilnettet til et minimum. Nokia Map Loader er også et fantastisk bra program! :-) Så fortsett med dette...

  Svar:

  Hej,

  Yes it is true that for the first version of Nokia Maps (1.0) we offered the option of purchasing both 1 year and 3 years navgation. But we have since then decided to offer the possibility to purchase maximum 1 year of navigation. Please note that since Maps 2.0 (april this year) you do not need to wait until your trial period is over to purchase an extra period. If you purchase 1 year extra, the period will add automatically to the free period.

  Regarding the transfer of the license:

  - the navigation license can be transfered to a new device if you keep the same SIM card.

  - the navigation license can be transfered to a new SIM card if you keep the same device.

  So you can always transfer the license if you take one step at a time. To transfer, switch device or SIM card and open Nokia Maps. Then go to EXTRA/My licenses/Update

  Besvart: 7. nov. 2008 14:09
 3. 5800; når kommer den til Norge ?? ??

  Spørsmål fra Odd Kåre:

  Gi oss en dato ? !!!!!!!

  Svar:
  Hej. När Nokia 5800 Xpressmusic kommer ut på den norska marknaden kommer att annonseras senare. /Klas
  Besvart: 7. nov. 2008 14:11
 4. Kamera / trykkskjerm / GPS

  Spørsmål fra Bjørn:

  Hei.

  Klas Ström:

  1) Hvorfor lanserer dere telefoner med enten LED/dual-LED eller xenon-blits? SE C905 greide å implementere begge deler - når ser vi det samme på en Nokia-modell?

  2) Når kommer N-varianten av 5800 (Tube)?

  Christophe Joyau / begge:

  3) Har N85 samme GPS-maskinvare som N82? Hvis ikke, hva er endret?

  Svar:

  Hej,

  1.) Vi tittar kontinuerligt på hur vi kan utveckla terminaler och en flash, en led är något vi tittat på i våra dual blixt terminaler. Dock har vi introducerat någon sådan på marknaden. Du får vänta och se helt enkelt.

  2.) När det kommer fler touch terminaler som 5800 XpressMusic är inget jag kan kommentera tyvärr

  3.) Bra fråga är osäker på detta tyvärr. Du kan kontakta mig separat om detta är viktigt för dig.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:12
 5. Ny toppmodell?

  Spørsmål fra LR:

  Hei.
  Jeg ser på N82 som toppmodellen deres. (Liker ikke N95 pga. skyvelokk.). Denne er nå snart ett år gammel. Når kommer Nokia med en ny toppmodell i normalt design (ikke skyve/klapp)? Ser for meg en N82 som nødvendigvis blir litt større i fysisk størrelse med 8mpix, større skjerm, etc

  Svar:

  Om Du är nöjd med din N82 tycker jag absolut Du ska titta närmare på N85 om Du vill ha en smidig design. Skärmen är stor och med OLED teknik som ger extremt bra färgåtervinning och kontrast. Kameran tar riktigt bra bilder också genom optiken och sina 5 Mpix.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:13
 6. TomTom på N95 med intern antenne

  Spørsmål fra Børge:

  Hvorfor kan dere ikke få TomTom til å virke på N95 eller tilsvarende med intern antenne? Jeg vet at det er en konkurrent til deres NokiaMaps, men her synes jeg at kunden må kunne få velge det som fungerer best.

  Svar:

  Hej,

  This is a question for TomTom. Our S60 paltform is open so that any third party developper can connect its software to our hardware, including the internal GPS antenna. There are others naviagtion providers that offer their service on for example N95, using the internal antenna. Route66 and Telia Navigator are 2 examples. So it is up to TomTom to develop their software accordingly

  Besvart: 7. nov. 2008 14:14
 7. N-Gage for Nokia E90 og andre E-series?

  Spørsmål fra Michal Bergseth:

  Hei. Lurer på om Nokia vil lansere N-Gage for E-serien? Nokia burde støtte alle sine mobiler med gps støtte.

  Svar:

  Hej,

  Vi utvecklar våra telefoner och deras stöd för allehanda tjänster kontinuerligt och historiskt sett har allt mer funktionalitet kommit till alltfler telefoner i vår portfölj. Mer än så kan jag inte säga.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:16
 8. Hvorfor klarer dere, men ikke Sony Ericsson

  Spørsmål fra Kurt magne bentsen:

  Hvorfor klarer dere å tilby gratis kart mens SE ikke klarer dette uten å ha google maps / Wayfinder som man må betale for???

  Svar:
  Nokia satsar målmedvetet på att integrera GPS och navigationstjänster i sina produkter och har bland annat förvärvat företag som Navtech, Gate5 och Plazes för att kunna erbjuda så bra upplevelser och helhetslösningar som möjligt.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:18
 9. GPS og antenne

  Spørsmål fra Oddvar Mikalsen:

  Jeg har en N95 (nylig oppdatert) og er godt fornøyd med den. Er det mulig å koble til en ekstern anrenne til gps?

  Svar:
  Hi, you can always use either the internal antenna of the device or connect an external antenna to Nokia Maps using Bluetooth. In Settings, you can choose which GPS antenna is the preferred antenna for the device.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:19
 10. "Location Awareness"

  Spørsmål fra Øyvind:

  Vil det komme tjenster til Nokiatelefoner som har muligheter for dette? Sånn at f.eks profilene på telefonene kan skifte avhengig av posisjon. osv. Er jo allerede kommet mange programmer til Android platformen som tar dette i bruk på en utrolig bra måte, og det er noe som kunne hatt veldig høy nytteverdi for mange.

  Svar:

  Hej,

  Med 5800 XpressMusic introducerar vi Symbian S60 release 5.0. En fördel med 5.0 är att internetapplikationer/tjänster/servrar kan få access till funktionalitet i terminalen vilket kan bana vägen för det du beskriver ovan.

  T.ex. kan alla användares terminaler med GPS uppdatera en trafikserver som du genast ser om det är trafikstockning på. Denna servern kan sedan gå in i en 5800 XpressMusic kalender/alarm funktion och tala om för mig att jag kanske bör åka lite tidigare till mitt möte då det är trafikstockning på min rutt. Det är ett exempel på vad som kan realiseras med release 5.0 av S60.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:19
 11. Track ID

  Spørsmål fra Tor Asle Ingebrigtsen:

  Hei!
  Vil Nokia komme ut med et lignende program som Track ID?

  Svar:

  Hej Tor,

  Det finns ett program som heter Shazam till Symbian telefoner som har liknande funktionalitet som track-id. Dessutom har vi Say & Play i vissa utvalda XpressMusic terminaler som fungerar så att Du helt enkelt säger titeln eller artistens namn på den musik du vill att telefonen ska spela upp.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:23
 12. Trafikkvarsling

  Spørsmål fra nah:

  Når får vi en tjeneste der GPS når de blir brukt i bil sender informasjon om hastighet og posisjon til en server. Som så beregner hvor det er kork og sender informasjon til alle slik at de kan legge opp rute utenom?

  Når kommer mobiler som bruker aksellerometer til å beregne posisjonen når vi kjører i tunnell?

  Svar:

  Hej,

  Det kan realiseras med Nokia 5800 Xpress Music tack vare release 5.0 av Series 60. Det innebär att applikationer/tjänster på internet kan accessa information i terminalen ex. GPS, kalender, alarm och kontakter.

  Vad gäller din andra fråga finns det andra alternativ t.ex. WLAN positionering som skulle kunna fungera bättre men det kräver ju stöd i nätet och terminaler för det ska bli möjligt. Accelerometern är ju mer vinkeln och riktningen du får fram.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:26
 13. Terreng-gps

  Spørsmål fra Ronald Hansen:

  Hei,
  Lurer på om kan legge inn og bruke norske terrengkart i Nokias gps-mobiler i dag slik at de også kan brukes i skog, mark og fjell?
  Hvis ikke når blir dette mulig?

  mvh Ronald (Nokia N85)

  Svar:
  Hej, very relevant question indeed. At the moment, we are at the version 2.0 of Nokia Maps in which we focus mostly on Car navigation, Pedestrian navigation with access for free to hundred thousands of Points of Interest. But Nokia Maps will evolve. We are aware that that our consumers are always asking for a more diverse offering of location based services. Nokia Sportstracker for example has been very popular in Scandinavia. We have also connected the photos taken with our devices to location both on device and on Share on OVI on the web via geotagging. Nokia has acquired Navteq this year precisely for this purpose, control the raw data, the maps, to be able to offer a more diverse range of GPS and maps-based services.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:26
 14. Hva kan vi glede oss til i nermeste framtid?

  Spørsmål fra Eldar:

  Hva kan vi glede oss til i nermeste framtid? Kommer det noe nytt som ikke er i eksisterende Nokia modeller når det kommer til GPS?

  Eller kommer det noe nytt til allerede eksisterende modeller i form av noe nytt i Software e.l.

  Svar:

  Hej,

  Det finns mycket nytt såsom geotagging och share online där man kan visa rutt/kort man tagit exempelvis. Sportstracker och Step Monitor är två andra tjänster som ytterligare gör att vi kan få mer nytta av telefonerna. Med 5800 XpressMusic's nya series 60 som jag nämnt ovan kommer det öppna för helt nya tjänster som du kan läsa mer om ovan.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:28
 15. Nokia og batteri

  Spørsmål fra kristoffe:

  Hei.
  Har hatt to nokia i mitt liv.
  begge har vært i svært dårlig standar. som batteri som ikke varer et døgn. taste låsen går altig opp i lomma og tar bilder. og tåler nesten ikke.

  hvorfor lager dere ikke mobiltelefoner med kvalitet???

  Svar:
  Det var tråkigt att höra att haft en mindre bra upplevelse. Vet inte vilka telefoner du använt, men i tex en Nokia 5310 Xpressmusic har du en passningstid på upp till 300 timmar och en musikspeltid på upp till 18 timmar. Knapplåsen utvecklas också hela tiden och där tycker jag att vi har bra lösningar. På våra nyaste modeller har vi även en separat knapp för knapplås.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:30
 16. Smilefjes

  Spørsmål fra fredrik:

  Dette er noe mange folk bruker og hvorfor er ikke dette på plass?
  Av de jeg snakker med som hater nokia, så er dette en av grunnene. dette er typisk unge ungdommer som dere taper til SE.
  Menyene på S60 fp 2 har blitt mye enklere, så dere er på rett vei

  Svar:

  Hej,

  Om smilefjes betyder smileyes :-) så har vi stöd för det i Series 40 telefonerna. Om vi också tittar på Series 60 release 5.0 med 5800 XpressMusic så har vi ändrat ganska mycket i user interfacet som jag är övertygad om att det kommer mottagas positivt.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:30
 17. Koster det penger å bruke GPS?

  Spørsmål fra Richard bernhart:

  Koster det penger å bruke GPS på mobilen?
  går det ann å bruke GPS uten og betale for det?

  Svar:

  The access to the GPS is for free BUT to get a faster and better positionning, Nokia devices are using A-GPS, accessing the operator network for a faster positionning. This takes 300 to 500kb of data traffic usually. But you can always choose to shut down this option in Nokia Maps and make sure that you are not connecting to the network on Nokia Maps.  We recommend however to use A GPS as the experience is much better.

  Nokia Maps gives access to maps in 170 countries for free as well as 100 000s of points of interst for free. Besdies this free offering we are also offering voice guided car navigation, pedestrian navigation, traffic information and city guides that can be purchased on Nokia Maps.

  Besvart: 7. nov. 2008 14:31
 18. GPS for S40

  Spørsmål fra TK:

  er det noe gps for S40 mobiler?`
  har en 5610, (som det er veldig lite info om på ntettet btw) og lurer på om den kan ha GPS?

  Svar:

  Hej,

  Som jag svarat ovan så jobbar vi kontinuerligt med att utveckla våra telefoners stöd för både teknik och tjänster och historiskt sett har allt fler funktionalitet kommit i en allt bredare del av våran produktportfölj. Om du har en telefon utan inbyggd GPS så har vi ett tillbehör LD 4W som är en GPS mottagare som du kopplar in i din telefon.

  Besvart: 7. nov. 2008 14:33
 19. Billig GPS telefon?

  Spørsmål fra Linda :

  Har dere planer om å lansere en billig og enkel telefon med GPS? Gjerne s40.Det er jo ikke alle som har bruk for smarttelefon selv om de trenger GPS.

  Svar:

  Hej Linda,

  I mitt förra svar besvarade jag nog denna fråga. Kolla på frågan om

  Besvart: 7. nov. 2008 14:34
 20. Speed cam warning

  Spørsmål fra J. Wanggaard:

  I recently purchased the E71, and as a frequent traveller in Europe I often engage the GPS satnav to reach my destination in my rental car when I?m leaving the airport.
  A huge help would be a speed cam warning ability. To my knowledge there are none third part solution who works with Symbian/Nokia maps 2.0
  Is Nokia planning to implement anything in this matter?


  Svar:
  In Nokia Maps 2.0 today you can already purchase Traffic Information that informs you about the major road works or possible incidents on the road. Nokia Maps as a service will of course evolve and we have receive feedback from the consumers that speed cam is very interesting feature indeed.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:35
 21. Praktisk bruk

  Spørsmål fra Knut:

  Jeg har en N82 med GPS, men ingen erfaring i bruk. Finnes det,eller er det planlagt noen "håndbok" e.l. til oss dummies?

  Svar:
  Please check nokia.com/maps for the latest FAQs and description of the service.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:36
 22. Lydkvalitet

  Spørsmål fra Nagert!:

  Hei!

  Tenkte jeg skulle si're ti'n.

  Har du noen forklaring på hvorfor N96 gir MYE dårligere lyd i et par senheisser headsett, enn det N95 8GB gjorde med nøyaktig samme innstilliger?

  Naagert!

  Svar:

  Hej,

  Det låter väldigt konstigt. Om jag var dig skulle jag kontakta butiken där jag köpte den i och få det uppkollat. Alternativt kontakta våran / senheisser kundtjänst.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:36
 23. live gps sporing

  Spørsmål fra Kristian:

  Hei. Jeg lurer på om dere har planer å lage et program for real time gps sporing på internett? Dette kan være utrolig nyttig i mange ulike situasjoner, f.eks spore busser, biler i realtime eller spore idrettsfolk i konkurranser for å få real time oppdatering av posisjon og fart. Alt ligge til rette for en slik løsning i dagens nokia telefoner. Programmet kan jo enkelt sende ut gps posisjon og hastighet på forhåndsdefinerte tidsintervaller (hvert 5 sek-hvert min) ved hjelp av 3g til en utvalgt server adr.

  Svar:

  Hej Kristian,

  Kolla http://sportstracker.nokia.com">http://sportstracker.nokia.com :-)

  Där kan du följa andra live samt ladda upp bilder som ses live.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:38
 24. Navigasjon

  Spørsmål fra Hallgrim:

  Hei. Jeg har behov for navigasjon veldig sjeldent, kanskje omtrent 6 ganger pr år. Det betyr at det koster 100 kr pr gang hvis jeg skulle abonnere. Har dere planer om innføre betaling pr gang med klippekort el. lignende i tillegg til abonnement sånn at jeg kan kaste kartboka?

  Svar:

  Hej Hallgrim,

  Inga sådana planer finns för tillfället men det krävs ingen licens för att navigera via kartan och GPS'en i mobilen utan röststyrning så det kanske kan vara något för dig?

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:41
 25. Sports Tracker

  Spørsmål fra Sidnre:

  hvor nøyaktig er beregningen på sportstracker og kan man bruke programmet til å beregne fart og distanse reiktig?

  Svar:

  Testa den och se vad du tycker ! Den är riktigt bra !

  Finns på http://www.nokia.com/betalabs">http://www.nokia.com/betalabs

  //Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:42
 26. Betaling for navigasjon

  Spørsmål fra Eldar:

  Syns du/dere det er riktig at man må betale ekstra for å få navigasjon på sin Nokia telefon med GPS når man allerede f.eks har betalt 7000 kr for en E90?

  Er ikke dette litt drøyt når både GPS i mobil og software er så til de grader i startfasen, og på VELDIG mange måter ikke kan konkurere med vanlige GPS-er. Muligheter, hastigheter, dekning osv.

  Svar:

  Hi Eldar,

  Nokia devices offer access to many different services and we want to allow users to test these services by offering trial periods such as 3 months navigation with Nokia Maps or one free N-Gage game with N85 and N79. Thereafter it is up to the users to purchase and use the services that are relevant to them. And Nokia Maps is better than many competitor offerings on the market. With A GPS, you can get your GPS position within seconds, much faster than with traditionnal PNDs, with preinstalled maps that can be updated over the network or via the PC software Nokia MapLoader, you always have fresh maps, unlike with PNDs. The same goes for the Points of Interest that are always up to date. City Guides from for example Lonely Planet and Pedestrian Navigation are features that are unique for Nokia Maps and fit perfectly the fact that you always have your mobile phone with you!

  Besvart: 7. nov. 2008 14:43
 27. oppgradering AV NOKIA E51

  Spørsmål fra Luciano Dauto:

  jeg har nokia E51. jeg likte desgnenen. men den mangler inbyget gps møtaker, camera burde å være mer en 3.5 mgp. også tlefonen kunne fått sekundar cam for videosamtaler og flymodus. foresten E51 er den best telefon hos nokia noe har laget. jeg ber og send E51 varsjon som blir lastet med allle de nye teknologiene.

  Hilsen
  lbdau2
  Med drøm en NOKIA E51 NAVIGATØR

  Svar:

  Hej,

  Kul att höra att du gillar E51. Den är riktigt fin. Kanske E66 kan vara ett alternativ för dig?

  Besvart: 7. nov. 2008 14:43
 28. Hvorfor?

  Spørsmål fra TommyTott:

  Greit, dette er ikke er spørsmål ang GPS, men jeg tror veldig mange lurer på akkurat dette.

  Hvorfor vil Nokia skuffe sine kunder så mye ved å si at det ville komme en Nokia mobil med touchscreen før jul, for så å gå tilbake på dette ved å kun lansere denne mobilen (Nokia 5800) i noen få land?
  Har ventet på denne mobilen i 1år nå, og ble veldig ivrig når jeg fant ut at denne ville bli min til jul. Men så ødelegger Nokia hele moroa for å kunne tyne ut noen ekstra kroner på gamle modeller i julesalget.

  Men siden dette vel blir slik det blir, vil den Nokia 5800 som skal selges i Russland ha norsk meny og ordbok?

  Ellers takk for flotte mobiler (litt skryt skal dere ha)
  Er ikke uten grunn at skuffelsen er så stor når ikke 5800 kommer til å ligge under juletreet mitt i år..

  Svar:
  Vid lanseringen av Nokia 5800 Xpressmusic den 2a oktober kommunicerades tydligt att den kommer att säljas på ett antal marknader under slutet av 2008. Söker du norsk ordbok och meny så får du vänta tills den kommer på den norska marknaden. Exakt när det blir kommer vi att annonsera senare.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:45
 29. GPS koordinater

  Spørsmål fra Ole:

  Hei, har en N82.

  Hvordan finner jeg koordinatene for hvor jeg befinner meg ved bruk av GPSfunksjonen?

  Altså lengde og breddegrad??

  Svar:
  Go to TOOLS / CONNECTIVITY / GPS data / Position  There it is!
  Besvart: 7. nov. 2008 14:45
 30. nokia 5800xpress music

  Spørsmål fra moa:

  lurer på når nokia 5800xpress tlf dukker opp i markedet?og evt pris?har du noe erfaring med denne tlf?er det tlf å satse på tro?min siste tlf var en e70 nokia.var ganske fornøyd med den.stabil og sikker.tror du den 5800xpress tlf kan sammenlignes?

  Svar:

  Hej Moa,

  Vi kommer att annonsera säljstartdatum för 5800 XpressMusic senare.

  Jag använder en själv just nu och den är helt fantastisk. Den har bra input möjligheter ex. touch qwerty eller skriva för hand eller går det bra att använda fingrarna. Det finns en mediameny som man lätt kommer åt med en knapptryckning vart man än är och det nya kontaktbaserade interfacet är riktigt användbart. Priset är ca: 279 € före skatt och suvention.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:46
 31. Touchscreen killer

  Spørsmål fra Michael:

  Kommer Nokia med en touchscreen killer med bedre spesifikasjoner en 5800 xpressmusic i nærmeste fremtid?
  er i beit for en touchscreen og har hørt rykter om at dere skal lansere en rett før jul..

  Mvh,

  Michael

  Svar:
  Nokia har en mycket bred produktportfölj som ständigt uppdateras. När nya modeller kommer med uppdaterade funktioner kan du läsa om dem bland annat hos Amobil.
  Besvart: 7. nov. 2008 14:50
 32. Søke på adresser litt unna.

  Spørsmål fra Bruker:

  Nokia Maps er i dag slik at den bare søker i det området den er i.

  Er jeg i Oslo og skal til Eksempelveien 7 i Trondheim må jeg først la den navigere meg generellt til Trondheim by, før jeg så søker på adressen. Finnes ikke noe sted å endre innstillinger for dette.

  Forbedringspotensiale?

  Svar:

  Hej,

  När du gör fritextsökning så kollar den i ditt närområde (40-50 km) om du istället söker via adresser så kollar den i alla de kartor du har lagt ner i telefonen.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:51
 33. nokia maps

  Spørsmål fra fredrik:

  er det mulig og få til at når man søker etter f, eks restauranter at man og kan få info om tilbud + link til hjemmeside?

  Svar:
  Yes, to start with you have access for free to all POIs (points of interests) on Nokia Maps. You can choose which POIs are shown on the maps at TOOLS/SETTINGS/MAP If there is a phone number connected to the POIs you can call this POI directly from Nokia Maps
  Besvart: 7. nov. 2008 14:52
 34. Nærmeste vei

  Spørsmål fra Are:

  Nokia Maps prøver alltid å plassere brukeren på en vei. Dette er veldig frustrerende spesielt på togturer, hvor posisjons-merket hopper frem og tilbake mellom de nærmeste veiene langs togskinnene.. Mulig med en innstilling for dette?

  Svar:

  Hej,

  Tågen brukar ju gå på räls och därför kanske det inte är lika kritiskt att få navigeringsanvisningar korrekt där men det är ju en rolig grej om inte annat. Vi jobbar ständigt med att lägga till fler funktioner i våra tjänster och telefoner så vi får se vad framtiden har att erbjuda.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:55
 35. Film

  Spørsmål fra Stian B:

  Hei!
  Har en nokia n95 8gb, der filmen (spiderman 3) forsvant under oppdatering, selv om jeg tok backup. finnes det noen måte å få den tillbake?

  Svar:

  Hej Stian,

  På grund av licensrättigheter samt avtal med filmstudios har vi inte kunnat behålla spiderman 3 i alla uppdateringar av N95-8GB. Google fram Nokia Video Manager som är ett program som gör att du kan ta dina hem DVD's och flytta till telefonen.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:57
 36. Dyr navigasjon

  Spørsmål fra Torbjørn:

  Hvorfor koster det mer å kjøpe navigering til Nokia enn det koster å kjøpe GPS til bil? Har sett tilbud på bil GPS ned til 398 kr og jeg kjøpte selv en garmin nuvi 200 til kr 498. Jeg har nokia n95 8 gb og er sjokkert over Nokia's priser på navigasjon abonnent! Reduser prisene med 90% så kan jeg vurdere å kjøpe navigering oppgradering.

  Svar:
  Nokia Map is cheaper! With Nokia Maps you will always get the maps for free and always updated via Nokia MapLoader (170 countries). Nokia Maps navigation for one year includes not only Voice Guided Car Navigation but also the unique feature Pedestrian Navigation. And if you fly to Spain for vacation you can purchase navigation for Spain for one month only for only 70 NOK. On top of this you can have access to extra features such as city guides while traveling
  Besvart: 7. nov. 2008 14:59
 37. Topografiske kart

  Spørsmål fra Peder Wien:

  Vil Nokia implementere topografiske kart til sine mobiltelefoner? Jeg tenker da på bruk av telefonen til fritidsbruk ute i terrenget. For å kunne orientere seg ute i terrenget er det viktig å kunne se etter naturlige landemerker som bekker og store steiner i tillegg til eventuelle bygninger.

  Svar:

  Hej Peder,

  Vi tittar på en massa olika alternativ för att ytterligare förbättra användarupplevelsen och nyttan man kan ha av våra tjänster och telefoner så det är inte omöjligt att det kan komma i framtiden.

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 14:59
 38. Last ned ! hva skjer?!

  Spørsmål fra fredrik:

  "S60 muligheter lengre enn øyet kan se etc. ( hvis man er villig til og dedikere masse tid og krefter) "

  En av hovedgrunnene til at jeg fikk min N82 var for at det skulle være så enkelt og få masse tøft, men det var visst veldig spredt utover ymse nettsider med paypal og masse stress.
  siden jeg ikke liker og snakke om telefonen som alle har ett usunt forhold til så skal jeg holde det kort:
  "Appstore"

  Svar:
  Det finns en rad möjligheter att få tillgång till program och applikationer till din S60-telefon. I telefonens meny "Hent!" (Download!) finns många. Det finns även mängder på http://www.softwaremarket.nokia.com/. Utöver det finns en mängd andra 3e partstillverkare och privatpersoner som utvecklar program som du lätt finner på internet.
  Besvart: 7. nov. 2008 15:01
 39. Accelerometer

  Spørsmål fra Sindre:

  Hvorfor bruker ikke Nokia accelerometeret i n95 til noe?

  Svar:

  Hej,

  Vi har öppnat upp accelerometer API i N95 m.fl telefoner så att det finns flera 3:e parts program till N95 som använder sig av accelerometern. Ta en titt på http://mosh.nokia.com">http://mosh.nokia.com ex. lightsaber eller Heiniken :-)

  Mvh,

  Klas

  Besvart: 7. nov. 2008 15:01

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen