- K750i har best kamera

Et flertall av mobiltelefoner som selges i dag har kamera. En svensk-tysk undersøkelse har nå kåret Sony Ericssons K750is to megapikslers kamera til årets beste mobilkamera.

Med stadig flere megapiksler å vise til, har mobilkameraene det siste året vist at de er på god vei til å ta opp kampen med vanlige digitalkameraer.

Nylig ble det foretatt en undersøkelse ved Sveriges Provningsinstitut i Sverige og Digitaltechnic i München i Tyskland, hvor seks mobilkameraer ble lagt under lupen.

Med i undersøkelsen var disse telefonene: Sony Ericsson K750i, Nokia N70, LG P7200, Panasonic VS6, Samsung D600 og Siemens M75.

Sveriges Provningsinstitut sto for test av brukervennligheten til de seks mobilkameraene, mens Digitaltechnic tok seg den tekniske delen. Dette innebærer blant annet bildeoppløsning, komprimering av bildene, nyanser som skygger og lys, bildekvalitet, skarphet og forvrenging.

Av disse seks var det altså Sony Ericssons K750i som havnet øverst på juryens liste, med kommentaren "Beste fotoegenskaper". I følge Dagbladets liste hadde juryen denne rangeringen og kommentarene til de andre mobilene:

2. plass: Nokia N70 - Rask og enkel i bruk.
3. plass: Panasonic VS6 - Rask, men mindre bra fotoegenskaper.
4. plass: Samsung D600 - Vanskelig å bruke.
5. plass: LG P7200 - Veldig treg og vanskelig å bruke.
6. plass: Siemens M75 - Dårlige fotoegenskaper.

Dette er ikke første gangen Sony Ericssons K750i blir berømmet med en pris for sitt kamera. I mai i år ble Technical Image Press Association, eller TIPA, så begeistret for kameraet til K750i, at de opprettet en egen katgori for mobilkameraer i sine årlige kåringer av gode kameraprodukter.

I TIPAs test var det spesielt kameraets tekniske elementer som automatisk fjerning av røde øyne og innebygd fotoredigering som bidro sterkt til at telefonen havnet øverst på pallen. Bildene som ble printet ut i 10 x 15-format fikk også mye skryt av juryen.

Tommelen ned for Carl Zeiss
2005 var for øvrig også året da Nokia skulle erobre verdens mobile fotoentusiaster med sin modell N90, som ikke en gang har fått delta i Provningsinstitutet og Digitaltechnics kameratest. N90 er et samarbeid mellom Nokia og Carl Zeiss, en av verdens største linseprodusenter. Til tross for at modellen ble kåret til årets mediemobil av European Imaging and Sound Association, eller EISA, har andre anmeldere gitt N90 tommelen ned på grunn av blant annet dårlig fargegjengivelse og tønneeffekt.

I vårt testarkiv kan du lese hva vi synes om både k750i, N90 og andre kameratelefoner.

(Kilde: Dagbladet, N24.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen