- Jenter spiller like mye

Tradisjonelt sett er det unge menn som dominerer spillmarkedet. Dette gjelder ikke spill på mobilen, skal vi tro en britisk undersøkelse gjennomført av Glu Mobile, en leverandør av mobilspill. Undersøkelsen viser at markedet for mobil underholdning vokser raskest.

– Bildet av den klassiske dataspilleren som en mann mellom 18 og 35 er en myte når det gjelder mobilspill, sier Kristian Segerstrale, sjefen i Glu Mobile. – I realiteten er mobilspillere mye yngre, og like mange kvinner som menn spiller på mobilen, sier Segerstrale.

Selv om det er en vanlig oppfatning at mobilspilling ennå ikke har blitt noen suksess, hevder Glu Mobile at veldig mange briter spiller på telefonene sine. Nesten 16 prosent av alle mobiltelefoneiere spiller jevnlig på telefonen. For de mellom 16 og 24 er taller 29 prosent. Spill er den fjerde mest populære aktiviteten på mobiltelefonen, etter ringing, tekstmeldinger og fotografering.

Undersøkelsen viste også at brukere mellom 16 og 24 i halvparten av tilfellene lar prisen på spillet avgjøre om de laster det ned eller ikke. Dessuten er ikke merkenavn avgjørende for spillkjøpet. 35 prosent sier at de vil kjøpe underholdningsinnhold til mobilen avhengig av om det er markedsført godt nok, mens 25 prosent lar merkevaren avgjøre kjøpet.

For alle de spurte var prisen den avgjørende faktoren for hele 62 prosent. 74 prosent av alle de spurte hadde aldri betalt mer enn 50 kroner (£4) for innholdstjenster til mobilen.

Undersøkelsen ble gjennomført av Tickbox.net, og er resultatet av responsen fra mer enn 1000 britiske mobilbrukere fra 16 år og oppover. Glu Mobile er som nevnt selv leverandør av mobilspill, så vi ser ikke bort fra at undersøkelsen ikke viser hele sannheten.

(Kilder: Cellular-news.com, Textually.org)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen