- Jeg eier 84% av Facebook

For sju år siden var det nok særdeles få personer i hele verden som kunne forestille seg at Facebook skulle bli så populært som det har blitt i dag. På den tid jobbet Paul D. Ceglia som web-designer for Facebook-prosjektet til Mark Zuckerberg - som i dag er administrerende direktør i selskapet.

30. juni i år stevnet Ceglia sin tidligere sjef for retten og hevdet at han hadde inngått en skriftlig avtale som sikret saksøkeren hele 84 prosent av eierskapet i Facebook. På den tid hadde ingen av dem anelse av at Facebook ville bli en så gedigen suksess.

Facebook - som selskap - har tidligere avfeid søksmålet og sagt at de har klokkertro på at ethvert bevisdokument Ceglia måtte komme med i retten er forfalsket.

Zuckerberg sa i forrige uke til ABC News at han var "ganske sikker" på at han ikke hadde signert en slik kontrakt med Ceglia.

Facebook har nå over 500 millioner brukere rundt om i verden, og Ceglia vil bli en rik mann dersom han skulle klare å vinne til seg 84 prosent av selskapet i den forestående rettsaken.

Det hører imidlertid med til historien at brensel-firmaet Allegany Pellets LLC - som Ceglia eier - fikk en rettskraftig dom mot seg etter å ha lurt kundene sine for om lag 200 000 dollar.

Det kan neppe være positivt når samme mann går til rettsak mot Facebook.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen