Tero Ojanperä forklarer konseptet for verdenspressen. (Bilde: Simen Willgohs / Amobil)

– Itunes er kult!

Dette er Comes With Music:

Nokia Comes With Music er en tjeneste som lar en kunde ved Nokias Music Store laste ned ubegrenset med musikk over en tidsperiode på 12 eller 18 måneder.
Foreløpig er tjenesten kun tilgjengelig ved kjøp av enkelte telefoner, men Nokia ser for seg at dette i fremtiden også vil være en tjeneste som kan kjøpes utenom.
Musikken du laster ned blir din til odel og eie, og kan lagres på én datamaskin i tillegg til telefonen du bruker. Denne sperren vil oppheves og du kan gjøre hva du vil med musikken når bindingstiden på 12 måneder

(London / Amobil) Alt gikk ikke helt som det skulle da Nokia i går kveld lanserte sin nye tjeneste Comes with Music. Tjenesten, som lar deg laste ned ubegrenset med musikk for et månedlig beløp eller følger med når du har kjøpt en ny telefon, ble presentert av vokalisten i Black Eyed Peas, William James Adams, også kjent som will.i.am. Men Nokia hade visst glemt å gi mannen manus.

Pinlig forsnakkelse

Will.i.am skapte god stemning under lanseringen. (Foto: Simen Willgohs / Amobil)
Will.i.am skapte god stemning under lanseringen. (Foto: Simen Willgohs / Amobil)

– I USA har vi få musikkbutikker igjen, utenom Itunes da. Og den er jo kul, presterte artisten å si før Nokias egne fikk sendt will.i.am et advarende blikk.

Lett humring i salen løste imidlertid opp stemningen og Tero Ojanperä, sjef for Entertainment og Communities, kunne presentere mulighetene for hvordan musikk i stadig større grad handler om medvirkning enn bare å lytte.

Carphone Warehouse først ut

15. oktober åpner Comes with Music. I første omgang vil tjenesten være tilgjengelig for kunder som kjøper en spesialutgave av Nokia 5310 Xpressmusic i en av butikkene til Carphone Warehouse i Storbritannia. Deretter vil det komme flere telefoner til, blant annet N95 8GB og nylanserte Nokia 5800 Xpressmusic.

For første gang letter også Nokia også på prisen på 5310 med Comes With Music. 129 Pund eller vel 1400 kroner, noe som er noen hundrelapper mer enn hva den koster uten abonnement.

Når tjenesten blir mulig å kjøpe uten telefon og når den kommer til andre land og hvilke, ønsket ikke Nokia å si noe om fredag.

Det de derimot gledelig snakket om var hva som er nytt med tjenesten. I tillegg til å ha signert distribusjonsavtaler med en rekke lokale britiske plateselskap, deriblant velkjente Ministry of Sound, har Nokia dratt i land avtale med EMI. Fra før har produsenten avtaler med blant andre Universal og Sony BMG . EMI-avtalen gjør at Nokias nye Comes With Music-tjeneste omfatter det meste som fins internasjonalt av musikk.

Reisen til og oppholdet i London ble i sin helhet betalt av Nokia. Amobil har ingen redaksjonelle forpliktelser i forbindelse med reisen.

Se også: Tekstreklameplakaten.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen