- iTunes bør ikke bli dyrere

På Apple Expo i Paris ga Steve Jobs klart uttrykk for hva han synes om prisene på musikk kjøpt i Apples nettbaserte musikkbutikk, iTunes. Han hevder at det er uaktuelt å heve prisene, og synes det er urimelig at flere store musikkselskaper ønsker en høyere pris. "Å ville ha mer penger per låt er rett og slett grådig," sier Jobs i en kommentar.

"Selskapene tjener faktisk mer penger å selge et album på iTunes enn å selge samme album i CD-format. Å ville ha mer penger per låt er rett og slett grådig, og det vil ende med at vanlige folk vil begynne å laste ned ulovlig igjen, og da har alle tapt," sier Jobs. Han understreker også at artister selger flere låter av sine eldre album når de er tilgjenglige på iTunes.

Apple iTunes er i dag den desidert største musikkbutikken på nettet, med over 10 millioner iTunes-kontoer og over 500 millioner nedlastede musikkspor. Styringsprogrammet til iTunes (med samme navn) er svært mye brukt, blant annet av brukere av Apples MP3-spiller iPod. Musikkspor kjøpt fra iTunes må nemlig spilles av på iTunes eller på en iPod.

iTunes har mange finesser, blant annet er det et av få programmer med støtte for podcasting. Podcasting går ut på å laste ned radioprogrammer, for så å laste de over til en MP3-spiller. Dermed kan man høre på radioprogrammene når som helst, og er ikke avhengig av at det sendes direktesendinger. Brukerne av iTunes kan velge mellom over 6.000 slike radioprogrammer.

Kilde: Aftenposten/Forbruker.no

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen