- iPod får OS X

iPod video har vi sett før, men hva sier du til en med OS X?
iPod video har vi sett før, men hva sier du til en med OS X?

Senere i kveld innledes salget av iPhone i USA, og Steve Jobs holder derfor tale på Apples hovedkvarter i California. Blant annet kan Jobs avsløre at de heftigste iPod-ene kommer til å kjøre OS X i nær fremtid.

OS X er operativsystemet som brukes i Apples datamaskiner Mac. Også iPhone kjører dette operativsystemet, så vel som AppleTV, og den naturlige spekulasjonen om iPod vil gjøre det samme fikk endelig svaret sitt.

Forandrer mobilindustrien for alltid
Steve Jobs er sikker på at iPhone vil forandre mobilindustrien for alltid. Han minte publikum på den dagen den første Macintoshen ble lansert, og viste hvordan alle datamaskiner ville fungere i fremtiden. Og nå, 23 år senere, er det orginale Mac-grensesnittet i bruk overalt, med vinduer, papirkurv, og mapper. Slik mener Jobs det også blir med iPhone.

Men selv om iPhone har kommet - med brask og bram - så vil ikke Apple nedprioritere andre Apple-produkter om vi skal tro Jobs. Han forklarer at Apple har tre ben å stå på: Mac, iPod/iTunes og iPhone. Det nærmeste året vil Apple slippe nye og hefrige Mac-er og iPod-er. Og i fremtiden blir kanskje Apple TV et viktig produkt, og ikke bare et eksperiment.

I den amerikanske versjonen av iPhone vil det ikke være støtte for 3G. Jobs forklarer at årsaken er at EDGE trekker mindre strøm. I den europeiske versjonen av iPhone vil likevel 3G være på plass, men da må vi regne med kortere taletid enn de åtte timene iPhone har i 2G- og 2,5G- nettene.

Delte ut iPhones
Som en avslutning på talen meddelte Jobs at alle som har vært ansatt i Apple i Amerika i minst ett år vil få en gratis iPhone. Om dette også skjer når iPhone lanseres i Europa er imidlertid ikke sikkert.

(Kilder: IDG.se)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen