- iPod dreper kunsten

Mengden av og kvaliteten på moderne kunst er fallende. Og iPod har skylden. Det mener den berømte britiske kunstneren David Hockney.

Under en tale i sitt eget 70-årslag sa kunstneren at iPod og andre musikkspillere har skapt en periode hvor malerkunsten ligger brakk.

- Jeg tror alt handler om lyden. Folk plugger igjen ørene og ser seg ikke så mye rundt, mens derimot min største glede er øynene, sa Hockney.

- Folk kler seg stygt på grunn av iPod
- Du legger merke til det på bussene. Folk ser ikke ut av vinduet; de er plugget inn og hører på noe. Jeg tror vi ikke er i en veldig visuell tid og at det produserer folk som kler seg stygt, la Hockney til.

Apple er ikke enig med Hockney og hans observasjoner. En representant for Apple Australia sier til The Sydney Morning Herald at iPod er med på å lage visuell kunst. - Brukerne lager kortfilmer og deler masse visuell informasjon, sier representanten.

Den Sydney-baserte kunstneren Ben Quilty forsvarer også iPod.

- Jeg har en iPod, og den er plugget inn i stereoanlegget i studioet mitt. Kanskje noen må sende ham (Hockney, red. anm.) en spiller med Mozart på, sier Quilty til avisen.

(Kilder: smh.com.au, Engadget.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen