- iPod-killer med trådløs teknologi

Det er en velkjent sak at Apples enorme suksess med iPod-spillerne, musikkprogrammet iTunes og musikkbutikken iTunes Music Store er et irritasjonsmoment for Microsoft.

Den siste tiden har det versert stadig sterkere rykter om at Microsoft planlegger en egen musikkspiller. Nå hevder nyhetsbyrået Reuters at Microsoft-spilleren - som ingen enda har sett - også skal ha støtte for trådløs teknologi.

Mest sannsynlig betyr det at spilleren - såfremst den finnes - vil ha støtte for Wi-Fi, som gjør at du kan bruke den til å laste ned musikk direkte fra internett. Om spilleren har støtte for blåtann, sier ryktene ingen ting om.

Microsoft har gode grunner til å lage en musikkspiller med innebygget støtte for Wi-Fi. Selskapet har nemlig sin egen musikkbutikk på nett, MSN Music Store, hvor du kan laste ned sanger til PC-en. Ved å lage en musikkspiller som gjør at du slipper å gå gjennom PC-en for å ta med deg musikken over alt, kan Microsoft komme ett hestehode foran Apple hva angår brukervennlighet.

Microsofts lysskye musikkspiller skal visstnok lånes ut til interne nøkkelpersoner i platebransjen den kommende tiden.

Musikkprogram til PC
I tillegg til at Microsoft brygger på sin egen musikkspiller, skal selskapet også være i gang med å utvikle et eget musikkprogram for PC, med strupen til iTunes som mål. Microsofts musikkprogram til PC skal være tett knyttet opp til MSN Music Store.

Om Microsofts planer om både musikkspiller og musikkprogram til PC stemmer, har selskapet harde tak foran seg hvis det skal ha håp om å konkurere mot Apple, som i dag har over 70 prosent av markedet for bærbare musikkspillere.

Du kan lese mer om Microsofts musikkplaner i saken "Gates snart klar med iPod-rival".

(Kilder: IT-avisen)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen