- Iphone får multitasking

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Det spekuleres i om Apple er i ferd med å la bakgrunnsprogrammer kjøre på Iphone.
Det spekuleres i om Apple er i ferd med å la bakgrunnsprogrammer kjøre på Iphone.

Apple er i ferd med å tillate bakgrunnsprogrammer på Iphone, skal vi tro en artikkel i The Business Insider. Nettstedet hevder å ha snakket med innsidekilder i mobilindustrien, som skal sitte på informasjon om at Apple vil la tredjepartsprogrammer kjøre som bakgrunnsprosesser på Iphone.

Det vil si programmer som ikke trenger å være synlige på skjermen mens de kjører. Fra før av er det bare de forhåndsinstallerte Iphone-programmene som musikkspilleren og e-postprogrammet som får gjøre dette.

Allerede i Iphone 3.0?

Dette kan ifølge nettstedet skje allerede på Iphone 3.0, den kommende utgaven av operativsystemet til telefonen. Nettstedet passer imidlertid på å understreke at det foreløpig bare er snakk om rykter.

Nettstedets kilder har fortalt om to mulige scenarioer. Det første er at Apple kan tillate brukeren å velge to programmer som får lov til å kjøre i bakgrunnen. Det andre er at Apple selv vil godkjenne hvilke programmer som får kjøre i bakgrunnen.

Kun spekulasjoner

Hvorvidt Apple i det hele tatt har planer om å tillate bakgrunnsprogrammer er foreløpig kun spekulasjoner. Om de ønsker å åpne for dette nå, er det uansett naturlig at de gjør det når de lanserer den ferdige utgaven av Iphone 3.0, som trolig vil slippes samtidig som en ny utgave av Iphone.

Ett av problemene med dagens Iphone er at det ikke er spesielt mye minne tilgjengelig for å kjøre flere programmer. Telefonen har 128 MB minne, noe som med musikkspiller og andre bakgrunnsprosesser ikke åpner for all verden med programmer kjørende samtidig. Det kan imidlertid være at neste Iphone blir utstyrt med mer minne.

Apple har for øvrig allerede adressert manglende mulighet for fleroppgavekjøring med tjenesten Push Notifications, som gjennom en tjener hos Apple sender en beskjed til telefonen om at et program trenger å startes. Dette kan for eksempel være en lynmeldingsklient.

(Kilde: businessinsider.com)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen