- Iphone er mobilenes Paris Hilton

Apple har en tilhengerskare som opptrer med religiøs fanatisme, og er du kritisk mot Apple blir du stemplet som Djevelen selv, eller som en person som trenger psykiatrisk hjelp, hevder teleanalytiker Jon Strand.

Les også:
Iphone kan brukes i Norge.
Her er Iphone-testene.
Iphone-tomler bare lureri.

Strand sparer ikke på kruttet, og kaller Iphone mobilbransjens svar på Paris Hilton.

- Begge er vakre produkter hypet opp av media. Men hvor er substansen, spør Strand. 

Konkurranse
Teleanalytikeren levner ikke Iphone store muligheter. Telefonen skal ikke konkurrere med 10 andre telefoner, men med 300. Design, pris, brukergrensesnitt og funksjoner gjør at denne telefonen retter seg mot en svært begrenset del av markedet, hevder Strand.

Strand peker også på at Apples nære forhold til AT&T kan gjøre fremtidige appleprodukter mindre attraktive for andre operatører. Han etterspør også en forretningsmodell for telefonen, som mangler MMS og er vanskelig å bruke til SMS. For operatørene er dette viktige inntektskilder. 

Hvorfor skal de da satse på en terminal som ikke genererer slike inntekter, undres Strand. 

Service
Strand peker også på at Apple har en tendens til å la sine kunder vente både uker og måneder på å få sine Ipod-er tilbake fra service. – Folk kan leve noen uker uten en Ipod, men prøv å ta fra dem mobiltelefonen. 

Da kan du vente at kundene blir temmelig hissige, skriver Strand.

Strand har heller ikke særlig tro på Apples mål om å ta en prosent av markedet. Til det er konkurrentene for mange, også i segmentet for avanserte mobiltelefoner med tilsvarende funksjonalitet. Dessuten har Apple ikke nok samarbeidspartnere til å nå et slikt mål. 

Akterutseilt
Mens Apple har en modell på markedet, lanserer Nokia i løpet av ett år mellom 30 og 50 nye modeller. Konkurrentene vil sammenligne seg med Apple, og i løpet av kort tid kan Iphone være frakjørt teknologisk. Hvordan vil salget bli om Iphone blir stående som et low-end-produkt, spør Strand.
Han viser til at selskaper som Phillips, Siemens, Dancall, Benq og Sendo alle har hatt drømmer om å dominere mobilmarkedet uten å lyktes. Microsoft har med alle sine partnere brukt fem år på å nå den posisjonen i mobilmarkedet som Apple sier de vil ha etter bare ett år. 

Hype
Iphone er hypet opp av media, men media er like ivrige når noe skal rives ned. Det har også Paris Hilton fått erfare, hevder Strand i sin rapport. Rapporten har heller ikke mye pent å si om de mange som nå priser Iphone i ulike blogger og nettsamfunn.

Du kan laste ned hele rapporten her.


Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen