- Iphone er årets oppfinnelse

Annonsør­innhold
Les hele saken »
Times Magazine liker iPhone. (Foto: Apple)
Times Magazine liker iPhone. (Foto: Apple)

Det sies at Apples iPhone har fått mer presseomtale enn Adolf Hitler fikk da han i sin tid invaderte Polen. Og nå får mobiltelefonen enda mer oppmerksomhet.

Den er nemlig blitt kåret til årets oppfinnelse av Time Magazine. På sine nettsider presenterer bladet en rekke argumenter for hvorfor akkurat iPhone fortjener den gjeve prisen. Vi siterer:

1. Iphone er pen

De fleste mobilprodusenter tar ikke design seriøst. Men en av Steve Jobs' grunninstinkter når det gjelder teknologi er at god design er like viktig som god teknologi. Det hjelper ikke hvor mange kule funksjoner du har hvis du ikke skjønner hvordan du skal bruke dem og i tillegg føle deg smart og attraktiv mens du gjør det.

2. Den er berøringsfølsom

Apple var verken de første eller andre til å finne opp den berøringsfølsomme skjermen. Men de visste hva de skulle gjøre med den. Apples ingeniører tok oppfinnelsen videre fra det grafiske menysystemet og laget et helt nytt menysystem. Menysystemet gir brukeren følelsen av å faktisk påvirke menyene fysisk.

Dette er den nye måten å forholde seg til datamaskiner. Bare se på Nintendos Wii-konsoll. Se på hvordan Apple har utvidet det berøringsfølsomme menysystemet til sin serie musikkspillere med iPod Touch.

3. Den vil gjøre andre telefoner bedre

Steve Jobs skrev ikke koden til iPhones programvare. Men han fikk i stand avtalen med operatøren AT&T, og det er viktig. Én av grunnene til at så mange mobiltelefoner er kjedelige er at operatørene setter begrensninger for hva du kan og ikke kan bruke telefonene til. AT&T ga Apple frihet til å bygge iPhone akkurat slik de ville. Nå er andre mobilprodusenter sjalu, og de vil ha den samme friheten. Dette betyr bedre og mer innovative telefoner for oss alle.

4. Det er ikke en telefon, det er en plattform

Da Apple laget iPhone, hev de ikke sammen noe halvdårlig maskinprogramvare. De klarte på en eller annen måte å klemme OSX inn under iPhones elegante deksler i glass og rustfritt stål. Det gjør iPhone til mer enn en dings. Den er en reinspikka, bærbar datamaskin, og den første enheten som virkelig fortjener navnet. Iphone får applikasjoner som Google Maps ut på gata, der vi virkelig trenger dem.

5. Den er ingenting sammenliknet med iPhone-versjoner som vil komme

Iphone har solgt nok eksemplarer - 1,4 millioner - til at den vil være synlig en god stund. Og med så mye rom for utvikling, og med sitt fullt oppgraderbare menysystem, er iPhone bygget for å utvikle seg. Se på iPod for seks år siden. Den monokrome skjermen, det klumsete navigeringshjulet. Det ser ut som noe en huleboer har spikket ut av et stykke flint ved hjelp av et annet stykke flint. Se deretter for deg noe som vil få iPhone til å se like primitivt ut. Du vil ha det om noen få år. Og det vil være enda billigere.

Time Magazine sparer altså ikke på rosen, til tross for at bladet i samme åndedrag innrømmer følgende liste med dårlige egenskaper hos iPhone: "Den er vanskelig å skrive med. Den er for treg. Den er for stor. Den har ikke støtte for lynmeldinger. Den støtter ikke e-posten på jobben min. Den er låst til AT&T. Vi er lei av å høre om den."

Les vår test av Apples iPhone »

(Kilder: Time)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen