- iPhone blir målskive for virusangrep

iPhone kan bli den store mobil-målskiven for hackere.
iPhone kan bli den store mobil-målskiven for hackere.

Apples mp3-spillere tok markedet med storm, og mye tyder på at produsentens mp3-mobil iPhone kommer til å gjøre det samme. Men det er ikke bare positivt. Skal vi tro sikkerhetseksperter kan iPhone bli en målskive for hackere.

Hvis iPhone tar så stor del av markedet som det anslås, så vel som at den allerede omtales mer en noen annen mobiltelefon, vil enhver fantasifull ondskapsfull hacker sikle etter å gjøre litt skade. Hackere bruker gjerne ressurser på å ødelegge for den store "Jesus-telefonen".

Men likevel er iPhone en krevende mobil å lage virus og annen ondkapsfull programvare til.

- Mange kommer til å prøve seg på iPhone på grunn av all omtalen rundt iPhone, men for hackerne kommer det til å bli vanskelig å angripe den på samme måte som de angriper andre smarttelefoner. De angrepsmetodene som brukes på for eksempel Symbian-telefoner kan vanskelig la seg gjøre på iPhone, ifølge Neel Mehta, talsmann for sikkerhetssystemer i IBM.

Apple har heller ikke laget et utviklingsverktøy for programmer til iPhone. Uten et utviklingsverktøy er det vanskelig å skrive programmer og virus til iPhone. Apple har i tillegg som vane å lage systemene sine enkle å oppdatere, noe som også er positivt for sikkerheten.

(Kilder: intomobile.com)

Norges beste mobilabonnement

August 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Chili Medium 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen