Iphone har blitt en stor utgiftspost for operatørene, hevder analytiker. (Foto: Apple)

– Iphone-smell for operatørene

Europeiske operatører sliter med å få solgt Apple Iphone, og sitter på store overskuddslagre av telefonen. Nå som den nye 3G-utgaven av telefonen er rundt hjørnet, har de kniven mot strupen og må bli kvitt telefonene før de blir utdaterte. Dette kan bli et pengesluk av dimensjoner, skriver Cellular-news.com.

Utsalgsprisen på telefonen har allerede blitt redusert med omtrent 1000 kroner i Tyskland og Storbritannia. Morgan Stanley-analytiker Kathryn Huberty sier ifølge den britiske avisen Sunday Times at tapet operatørene får på førsteutgaven av Iphone vil bli "betydelig". Dette til tross for at selskapene kan få igjen noen av utleggene sine fra kundenes abonnementer.

– Gikk på hype-smell

Huberty tror at sjefene hos de europeiske operatørene har blitt fanget av hypen rundt Iphone i USA. Det har imidlertid vist seg at Iphone selger dårligere på vår side av Atlanteren.

Alt tyder på at 3G-Iphone vil dukke opp om kort tid. Sunday Times hevder at Apple har lagt inn ordre på 200 000 3G-Iphone i uken innen slutten av mai hos sine asiatiske produsenter. Det hevdes at produksjonen skal opp til 500 000 eksemplarer i uken i juni.

Slutt på eksklusive avtaler?

Det spekuleres også i om Apple nå vil endre salgsstrategien sin i Europa, skriver britiske PC Pro. Nettstedet siterer den italienske avisen La Republica, som melder at Iphone snart ikke lenger selges eksklusivt gjennom én operatør. I stedet skal den selges på samme måte som de fleste telefoner selges i Europa. Telefonen vil i så fall bli dyrere i innkjøp, men dette åpner også for at en hvilken som helst operatør kan subsidiere Iphone og selge den med egne abonnement.

Flere kilder, inkludert operatørene Telefonica og AT&T har allerede røpet at 3G-varianten vil dukke opp i løpet av våren eller sommeren. Hackere har dessuten gransket den nye programvaren til Iphone og funnet referanser til en super-3G-brikke.

(Kilder: Cellular-news.com)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen