- Ingen Zune-mobil

Etter statsministerbesøk og utviklertaler var Ballmer på besøk hos Elkjøp på Lørenskog, hvor en av verdens første Microsoft shop-in-shop-løsninger er på plass.

Ballmer er en selverklært mobilentusiast. Elkjøp har for tiden ingen mobiler med Windows-operativsystem i sin Megastore, men Microsoft-sjefen lover at neste utgave av selskapets mobilplattform, Windows Mobile 7, også skal rette seg mot forbrukerne.

Lover forbedringer
Vi har allerede sett noen skjermbilder fra det nye operativsystemet, og fingerstyring slik Iphone har gjort populært er spesielt støttet. Vi spurte Ballmer om forbedringene som ville komme.

Windows-mobiler som HTC er populære her i Norge, men har i konkurranse med Iphone fått en del kritikk for at touch-grensesnittet kun ligger som et skall på toppen. Kommer vi til å se en bedre integrasjon av denne type brukergrensesnitt i Windows Mobile 7?


- Det er definitiv noe vi jobber med produsentene for å få til, sier han.

For der Apple og andre kan integrere hardware og software innomhus, må Microsoft jobbe sammen med produsentene for å få det beste resultatet.

- Vi vil gjerne ha både i pose og sekk. Produsentene gjør en veldig god jobb, og vår programvare må virke på mange ulike typer håndsett, noen har to tommers skjerm, andre 3,8 tommer. Noen har trykkskjerm, andre ikke, det gir noen utfordringer som andre, som bare har ett håndsett å forholde seg til, ikke har, sier Ballmer til Mobilen.no, med klar henvisning til Apple.


Det er ikke få menn i dress som følger med Microsoft-sjefen på tur.

Ingen Zune-telefon
Nettopp disse utfordringene gjør jo at det ville vært svært spennende å se hva Microsoft fikk til om de utviklet både selve håndsettet og programvaren innomhus. Det har gått rykter om en egen Zune-mobil, er det realistisk?

- Jeg tror ikke vi kommer til å se noen egen Zune-mobil, ganske enkelt fordi markedet er så fragmentert. Se for eksempel på Nokia, de er størst i verden, og har likevel bare en markedsandel på 30 prosent. Og hva har Apple? Fem prosent? Ikke for det, det er sikkert god butikk for Apple, sier Ballmer.

Microsoft-sjefen lar seg heller ikke bekymre av lanseringen av Googles Android-operativsystem for mobiler.

Hvor mange operativsystem for mobiler mener du det er plass til i markedet?


- Jeg mener det kun er plass til to store mobil-OS-er i markedet, Windows Mobile og Symbian. Og så kanskje to nisje-OS-er; Blackberry i USA og Apple.

Tror ikke på Linux
I et annet mobilt segment ser vi stor interesse for mini-bærbare, men her har Vista ikke fått noe innpass. mens Linux er blitt populært. Hvordan tror Microsoft dette markedet kommert il å utvikle seg framover?

- Vi ser at mange av disse shipper med XP, og noen med Linux. I framtiden kommer nok også disse til å være Vista-kompatible, men jeg tror mange av de som sendes ut med Linux på, ender opp med å kjøre Microsoft. Om enn ikke en lovlig versjon, ler Ballmer.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen