- Ingen Unix-kode i Linux

SCO Group har, gjennom de siste årene, gjort seg til uvenn med store deler av IT-bransjen etter å ha påstått at de har opphavsrett til Linux-kjernen. Selskapet saksøkte IBM i 2003 for mer enn 1 milliard amerikanske dollar. Tidsperspektivet på juridisk løsning er satt til 2007.

En ingeniør i SCO Group skal i 2002 ha sendt en e-post til daglig leder Darl McBride om at man ikke fant noe som helst Unix-kildekode i Linux-kjernen. Dersom dette stemmer vil det undergrave hele SCOs sak mot IBM og Linux-miljøet.

En talsmann for SCO har bekreftet ovenfor Cnet at e-posten faktisk er ekte, men at den ikke sier noe om når undersøkelsen fant sted. Han sa også at e-posten lager flere spørsmål enn den svarer på og SCO vil forsvare sine synspunkter i retten dersom nødvendig.

Samme konsulent som sendte e-posten skal i 1999 ha utført lignende undersøkelser og ha funnet noen kodelinjer i enkelte moduler som var fullstendig identiske både i Linux og Unix.

Denne saken vil fortsatt rulle fremover til den forhåpentligvis blir løst i 2007. Siste nytt i saken er at SCO i februar ble kritisert av en dommer for ikke å ha produsert nesten noe bevis i det hele tatt for å støtte sine påstander.

(Kilde: Cnet)

Kommentarer (19)

Norges beste mobilabonnement

Mars 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio FriBruk 5GB+EU


Jeg bruker mye data:

Komplett MaxiFlex 10GB


Jeg er superbruker:

Komplett MegaFlex 30GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen