Motorola mister de gode ansatte og sitter igjen med udugelige sjefer, mener en tidligere ansatt. (Bilde: (Foto: Michael Monu / Istockphoto))

– Ingen trenger mer enn to megapiksler

Motorola har lenge gått i kraftig motbakke i mobilmarkedet, og det er ikke lenge siden en tidligere Motorola-ansatt slang med leppa om Motorola-sjefenes udugelighet. Nå snakker enda en tidligere ansatt ut om udugelighetene.

Tviholdt på Razr

Ifølge den tidligere ansatte var det mange i den europeiske markedsavdelingen som ville slutte å selge den legendariske Razr-telefonen til fordel for mer profittgivende telefoner. Men dette ble blankt avvist av amerikanerne, som Ray Roman, tidligere markedsdirektør i Motorola. Han mente at de måtte fortsette å selge Razr-telefonen, til tross for mange advarsler – blant annet fra analyseselskapet Gartner. Razr ble etterhvert utdatert, og Motorolas salgstall gikk nedover.

Razr er riktignok Motorolas mest solgte telefon, og faktisk verdens mest solgte telefon, men den tidligere ansatte mener at man heller burde satse på profitt foran volum.

– Trenger ikke mer enn to megapiksler

Ifølge den tidligere ansatte mente også produktsjefen Amer Hussaini at ingen trengte noe mer enn to megapikslers oppløsning i kameraet, samt at det ikke var noen fremtid i skyvetelefoner. Mange andre mobilprodusenter har hatt stor suksess med disse to punktene, mens Motorola altså satt på gjerdet og pushet Razr-telefoner.

Motorola-sjefen Ed Zander solgte også halvlederprodusenten Freescale, som leverte 3G-brikkesett til selskapet og som de hadde en kontrakt med. På grunn av kontrakten kunne ikke Motorola kjøpe billige brikkesett fra den konkurrerende halvlederprodusenten Qualcomm, og Freescale holdt prisen høyt oppe. Dermed fikk alle Motorolas 3G-telefoner priser som var langt fra konkurransedyktige.

– Dyktige ansatte ble arbeidsledige

Aksjeeierne belønte de inkompetente lederne og ga dem gode fallskjermer, mens en rekke hardtarbeidende og trofulle Motorola-ansatte ble ansett som overflødige og sendt ut i arbeidsledighet, forteller den tidligere ansatte.

– Motorola-sjefene er kortsynte, og ser bare til neste produktlansering uten noen strategisk visjon for fremtiden. Produkter blir lansert sent uten noen planlagt tronarving. De ansatte er komplett demoraliserte og alle de gode ingeniørene er nå borte, forklarer den tidligere ansatte.

Og når det kommer til strategi for programvare, mener den tidligere ansatte at den er helt fraværende og understreker at Motorola både har prøvd å støtte MotoAjar, P2K, LinuxJava, UIQ (Symbian), Windows Mobile og ODM-enheter.

Du kan lese hele e-posten fra den tidligere ansatte (på engelsk) hos Gizmodo.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen