– Ingen planer om å droppe brikkesett

Tidligere denne uken skal Nvidia ha kalt sammen sine største kunder, for å forsøke å samle støtte for videre satsing på brikkesett.

Nå hevder kilder i hovedkortbransjen at Nvidia skal være i ferd med å trekke seg ut av brikkesett-bransjen. Kildene sier Nvidia heller vi fokusere på grafikkprosessor og at brikkesett-avdelingen blir omplassert til å jobbe med GPU-er.

Selskapet selv nekter for dette, og uttaler at de ikke har noen planer om å droppe brikkesett. Nvidia selv sier de planlegger flere spennende brikkesett i fremtiden, for både AMD- og Intel-plattformen.

Hovedkortprodusentene selv har ikke kommentert saken.

Det ble nylig klart at flere hovedkortprodusenter dropper sine hovedkort basert på Nforce 790-brikkesettet.

SLI-støtte på kommende Intel-hovedkort, bl.a. X58-baserte, kan gjøre det enda tøffere for Nvidia – men selskapet har et ess i ermet: Nforce 200-brikken, som er påkrevet for at hovedkortene skal støtte SLI.

Mottagelsen av Nforce 200-brikken har imidlertid vært lunken, og flere hovedkortprodusenter har sagt at de ikke ønsker å integrere enda en brikke på kortene sine.

Dermed kan løsningen for Nvidia være å lisensiere ut SLI-teknologien til brikkesettprodusenter som Intel og AMD, slik at disse kan integrere teknologien direkte i brikkesettene.

(Kilde: Digitimes)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen