aa

– Ingen Blu-ray-planer

I går ble det klart at den ivrigste aktøren i HD DVD-leiren, Toshiba, avslutter sin satsning på HD DVD. Dermed står Blu-ray igjen som en vinner, etter at også de store filmstudioene har valgt å satse på Blu-ray.

Talsmenn for Toshiba har imidlertid bekreftet at det foreløpig ikke er noen planer om å ta i bruk Blu-ray. Hvorvidt dette har med lønnsomhet eller ren stolthet å gjøre er ubekreftet.

Det skal ikke være spesielt vanskelig å legge om produksjonen fra HD DVD-spillere til Blu-ray. Ved å bytte ut det optiske drevet og laste inn en ny firmwareversjon, kan nemlig de fleste HD DVD-spillere migreres over til Blu-ray-formatet.

Lisenspenger til Sony

Sony krever en lisensieringssum på 30 dollar pr. Blu-ray-enhet og fra denne uken ser det dermed svært lovende ut for Sonys fremtidige resultater. HD DVD forsvinner og etter DVD er det Blu-ray som gjelder.

Foreløpig ligger Blu-ray-spillere og -media høyt i pris, men det er ingen grunn til at prisene vil fortsette på dette nivået nå som man har fått klarhet i videre fremtid.

(Kilde: X-bit labs)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen