- Ikke våre batterier

En kvinne i Vietnam fikk brannskader da en Nokia-telefon eksploderte (Foto: Istockphoto)
En kvinne i Vietnam fikk brannskader da en Nokia-telefon eksploderte (Foto: Istockphoto)

Før helgen skrev vi om den kinesiske arbeideren som døde etter at mobiltelefonen hans eksploderte i skjortelommen. Telefonen skal ha vært fra Motorola.

Motorola var raskt på pletten, og samarbeidet med Kinas myndigheter om å undersøke hvorfor mobiltelefonen eksploderte.

I følge International Herald Tribune har Motorola nå gjort sine tester, hvor 40 mobilbatterier ble kjøpt inn lokalt. Tre av disse var merket Motorola.

De 40 batteriene ble ladet flere ganger under testingen, med det resultat at fire av dem eksploderte. Om noen av disse var de merket med Motorola, er uvisst.

Sammen med representantene for landets myndigheter kom Motorola frem til at de batteriene som bar selskapets navn ikke var ekte.

Nokia-batteri eksploderte?
I forrige uke ble også en kvinne i Ho Chi Minh i Vietnam skadet da mobiltelefonen hennes eksploderte. Telefonen, som lå i kvinnens bukselomme, var en Nokia-telefon. Kvinnen havnet på sykehus, med brannskader på ti prosent av kroppen.

Nokia har nå sendt et team til Vietnam for å undersøke saken. I følge selskapets pressesjef i Ho Chi Minh, Nguyen Huu Nguyen, er det trolig at mobilen eksploderte på grunn av et uoriginalt batteri, skriver Hindustan Times.

Nokia har vel og merke ikke kommet til noen konklusjon i sine undersøkelser foreløpig.

Uoriginale mobiltelefoner og tilbehør som batterier er stor butikk i land som Vietnam. Mens et originalt mobilbatteri kan koste rundt 120 kroner, kan du enkelt få et uoriginalt til $2, noe som tilsvarer drøyt 11 norske kroner.

(Kilder: International Herald Tribune, Hindustan Times)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen