- Ikke kjøp 3D-TV

Butikkhyllene vil utover høsten fylles opp med nye flatskjermmodeller som blant annet kan vise deg film i 3D. NRKs teknologidirektør Arild Hellgren fraråder imidlertid brukere mot å kjøpe den nye teknologien nå, melder Dagens Næringsliv.

- Det finnes ingen standarder for hvordan man skal sende og motta 3D-signaler. Derfor kan folk risikere at de ikke får brukt den TV-en de kjøper i dag, når en slik standard endelig kommer på plass. Det er dessuten blitt produsert veldig lite 3D-innhold til nå. Jeg ville ikke kjøpt 3D-TV i dag, sier Hellgren til avisen.

Direktøren påpeker videre at statskanalen heller ikke vil sende 3D-materiell med det første.

- NRK kommer ikke til å begynne med 3D-sendinger i overskuelig fremtid, og det er det heller ingen av de andre allmennkringkasterne som planlegger, sier Hellgren.To løsninger
Per i dag utvikles det en standard som antas å være ferdigutviklet innen året er omme.

Telenor er imidlertid skeptiske til bildekvaliteten på den kommende 3D-standarden, forklarer teknologisjefen i Telenor Satellite Broadcasting, Torkel Aamodt Thoresen

- Egentlig arbeides det med to løsninger. Den første vil trolig være klar i løpet av året, men denne vil få dårligere kvalitet enn vanlig HD-TV, så vi er usikre på om vi kommer til å satse på denne standarden, sier Thoresen til Dagens Næringsliv.

På lengre sikt jobbes det med en standard som vil gi full HD-kvalitet og 3D samtidig.

Expert positive til 3D
Expert på sin side tilbyr i skrivende stund seks nye 3D-TV-modeller, og syns salget av de nye skjermene ikke går så verst.

Kommunikasjonsdirektøren i Expert, Philip Straumsheim, innrømmer at det å kjøpe en ny 3D-TV nå kan by på en viss risiko i forhold til fremtidens standarder. Men poengterer samtidig at dersom du venter på noe nytt, må du alltid vente i teknologiens verden.

- I vår bransje er det alltid slik at det kommer nye og forbedrede produkter hele tiden. Men hvis du alltid skal vente med å kjøpe nye ting fordi du tror det kommer noe bedre til neste år, blir du aldri fornøyd. Du blir kanskje først lykkelig den dagen du dør, sier han til Dagens Næringsliv.
 
Skal du kjøpe 3D-TV? Les vår guide her.

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen