– Ikke hopp over Vista

Mange Windows-bedriftskunder fjerner Vista fra maskinene fordi operativsystemet er tregt – spesielt på bærbare maskiner. Som følge av dette nedgraderer man gjerne til Windows XP.

Microsoft anbefaler imidlertid ikke at man hopper over Vista og oppgraderer direkte til Windows 7 når denne kommer om et par år. 

Følgende fem hovedargumenter brukes av Microsoft:

  • Høyere sikkerhet
  • Bedre utnyttelse av bærbar PC
  • Høyere produktivitet
  • Raskere ROI (return of investment)
  • Reduserer support- og administrasjonskostnader

Det er nok mange som vil være uenig i disse punktene. Med tregt OS får man nemlig lavere utnyttelse, dårligere produktivitet, dårlig ROI og det blir neppe mindre support.

Kompatibilitet viktigste grunn?

En reell grunn til å gå innom Vista kan forsåvidt være applikasjonskompatibilitet. Mange brukere fikk mange problemer i overgangen fra XP til Vista, og fra XP til Windows 7 vil det sannsynligvis være enda verre.

Virtualisering i fokus

Det er desktop-virtualisering som skal bli en av de fremste finessene i Vista. I begynnelsen av 2009 kommer Enterprise Desktop Virtualization – et resultat av oppkjøpet av Kidaro Technologies.

Microsoft har lenge forsøkt å komme inn i på virtualiseringmarkedet, men er fortsatt en outsider i forhold til markedslederen, VMware.

For å øke attraktiviteten kommer selskapet til å kompatibilisere virtualiseringsproduktene sine med VMware, slik at man kjøre de virtuelle maskinene om hverandre.

(Kilde: ITworld)

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen