– Ice skal bygges inn i bærbare PC-er

Matthias Peter, adm. dir. Ice.net.
Matthias Peter, adm. dir. Ice.net.

I dag svarte administerende direktøre i Ice, Matthias Peter, på Amobil-lesernes spørsmål i nettmøtet. Peter avslørte blant annet at selskapet planlegger å komme med Ice-modem innebygget i bærbare PC-er.

Eneste CDMA-operatør

Ice.net er den eneste operatøren i Norge som tilbyr mobilt bredbånd via CDMA-teknologi. Super-3G-nettet deres kan tilby nedlastingshastigheter på inntil 3,2 Mbps.

Ice.net ble startet opp som Nordisk Mobiltelefon i 2004, da de kjøpte opp Telenors gamle NMT450-frekvenser. I 2005 begynte de å bygge nettet sitt, og sommeren 2006 ble nettet åpnet.

Under kan du lese alle svarene. NB! I skrivende stund gjør tekniske problemer at svarene og spørsmålene ikke stemmer overens dersom du viser denne siden i Firefox. Rekkefølgen er riktig i Opera og Internet Explorer.

 1. Mobiltelefoner

  Spørsmål fra Margido Andre Husvik:

  Hei. Siden NMT nettet ble lagt ned, nøt vi for første gang mobildekning på hytta denne sommeren med VoIP klient på mobilen gjennom ICE sin Ruter og retningsstyrt antenne. Dette fungerte helt problemfritt og stabilt.

  Når kommer dere med egne mobiltelefoner feks slik som de dere leverer i Sverige?

  Svar:

  Hei. Det hyggelig å se at du er fornøyd og nå har dekningmed Ice.net !

  Mobiltelefoni støttes teknisk sett i vårt nett – men vi harpt ingen konkrete lanseringsplaner for Norge.

  Besvart: 19. sep. 2008 13:56
 2. Mobilt bredbånd og pris.

  Spørsmål fra Ebbe Magnussen:

  Når vil Ice levere et produkt som vanlig mann i gata ser på som et ok tilbud i forhold til pris og bruk?
  Det er 2 produkter som viser seg mulig å selge i dag, det er kveld og helg for under kr. 100,- for fri bruk, dette har ikke Ice.
  Det er fri bruk for en pris av ca. kr. 299,- dette har heller ikke Ice.
  Dette bør Dere komme med snarest, da andre kommer og har kommet med dette. Og dette vil føre til at mange velger mobilt bredbånd i steden for ADSL etc.

  Svar:

  Hei Ebbe og takk for et veldig bra spørsmål – og du er påsporet på mye av det vi internt hos oss har jobbet med i den siste tiden. Ventlitt utover høsten da vil vi nok komme med noen hyggelige overraskelser.Samtidig vil jeg påpeke at vi allerede nå er billigst på ubegrenset bruk – døgnetrundt – og i hele skandinavia med Ice.net Alltid for 399,- ink mva/mnd. Vi harogså lansert Ice.net Ofte for 199,- ink mva for hele 500MB månedlig forbruk.

   

  Våre bedriftskunder kan i tillegg til kun 1 vanlighovedabonnement på 399,- tegne ekstra abonnement for ubegrenset bruk i heleskandinavia for månedlig 199,- !

  Besvart: 19. sep. 2008 13:57
 3. abb.

  Spørsmål fra Odd Arild O. Egeland:

  Hvorfor kan dere ikke sette ned prisen litt 400 kroner synes jeg er i drøyeste laget, når det er begrensning på nedlasting i tillegg, synes 250 300 kroner er mere riktig pr. mnd, hadde et abb hos dere, men sa det opp, synes det ble for dyrt hilsen Odd Arild Egeland, sett ned prisen litt, så skal jeg tegne et nytt abb hos dere.

  Svar:

  Hei Odd Arild og mange takk for ditt innspill !

  Vårt abonnement Ice.net Alltid til 399,- inkl mva  er  forubegrenset bruk. Det begynner å bli en stund siden at vi opphevet 1GB begrensningenfor dette abonnementet. Vi lanserte for en kort stund siden Ice.net Ofte somhar en månedspris på 199,- inkl mva og inkluderer 500MB trafikk. Utover høstenblir det flere gode overraskelser ! Velkommen tilbake som kunde av Ice.net.

  Besvart: 19. sep. 2008 13:58
 4. Oppgradering av nettet

  Spørsmål fra Christer Bjor:

  Når vil dere oppgradere deres hastighet på nettet? Jeg vet i Sverige har de nå en hastighet på 7,2 Mbps. Jeg synes Norge ligger litt etter :(

  Svar:

  Hei Christer og takk for ditt spørsmål. Jeg tillater meg ågjenta mitt svar rundt samme tema som jeg skrev til en annen leser:

  Vi planlegger innføring av ny hastighetsrevisjon i vårt nettsom har betegnelsen CDMA EVDO Rev. B som i en første versjon kan gi teoretiskehastigheter opp til 9.3 MBit/s for nedlastingshastighet og opp til 5.4 MBit/sfor opplastingshastighet. Nedlastingshastigheten vil ytterligere kunne økes til14.7 MBit/s i versjonen deretter.
  Vi vil selvfølgelig tilby våre kunder som ønsker å ta i bruk de nyehastighetene et veldig attraktivt oppgraderingstilbud når vi kommer så langt.Når det gjelder tidspunkt for kommersiell lansering kan jeg ikke si detteeksakt nå – men det blir nok 2009.

  Besvart: 19. sep. 2008 13:59
 5. Modemer og Mobiltelefoner med TOS

  Spørsmål fra Mateo Gold:

  Hei Matthias,

  Jeg har fulgt med dere i spenning siden dere fikk konsesjonen og synes dere har blitt til ett imponerende selskap med ett stort potensiale i ett stigende Mobile Broadband marked.

  Har noen få korte spørsmål:

  - Hvilke nye typer modem kommer i fremtiden slik dere ser det? Kombinert EVDO/HSDPA (tenker på roaming utenfor og innenfor Norden)? Innebygde løsninger i bærbare? etc.

  - Når kommer dere med mobiltelefoner, da tenker jeg spess. på Trykk og Snakk (TOS) løsninger for firmaer? Vil jo tro det er et stort marked på dette innen håndtverkere, entreprenører etc. etc. - se bare på Nextel's IDEN i USA.

  - Kommer biltelefonløsninger?

  - Hvilke andre spennende nye løsninger ser dere på som dere kan gå ut med?

  LYKKE TIL VIDERE! Keep on going strong!

  Svar:

  Hei Mateo og takk for en veldig bred interesse og godespørsmål for Ice.net !

  Det er jo faktisk slik at det er kun Ice.net som virkelighar bygget en tredje landsdekkende mobilinfrastruktur. Ice.net er derfor i enposisjon å utnytte dette lansdekkende nett til mange spennende formål i etlengre perspektiv. Kombinerte CDMA450/HSPA modemer er allerede en realitet.Anvendelsen er et kommersielt spørsmål om operatørsamarbeid (O2/Telefonica itsjekkia som opererer både eget  HSPA ogCDMA450 nett og tilbyr denne kombinasjonen til sine kunder). Implementering avTOS (Push to talk, PTT) er en del av vår nettfunksjonalitet, kombinert medhøyoppløselig GPSOne navigering. Den kommersielle lanseringen av dette er noevi ser på. Samtidig har vi vært veldig opptatt av å være fokusert rundt denstørste generelle vekstmuligheten med mobilt bredbånd i den nåværende fase.

  Et viktig element i vurderingen av mobiltelefoni er ogsåtilgjengelighet av gode mobiltelefoner og et minimumsutvalg av slike telefonersom faller i smak hos et kravstort norsk publikum.

  Besvart: 19. sep. 2008 13:59
 6. Dårlig dekning

  Spørsmål fra Michael S:

  Hei. Jeg sitter en plass utenfor Bryne. Og har veldigt dårlige dekning. Fikk beskjed om at 1 va best og 20 (eller 7) va dårligest, jeg ligger vist på 20 etter det dere målte meg til. Fikk beskjed om at dere skulle gjør alt det dere kunne for å hjelpe meg med å få bedre dekning. Men den hjelpen har jeg ikke sett noe til.

  Sist gang jeg snakket me Ice support, fikk jeg 3 valg, 1: kjøp retnings antenne (det kan jeg ikke gjøre, pga utleier sier nei til henge noe på veggen, og bore hull i veggen), 2: Lev med problemmet 3: klag til forhandler jeg kjøpte modemet av.

  Har nå klaget på dette siden April, men blei litt skjokkert av den utalelsen der. Siden jeg har fått beskjed om dere ville gjør alt dere kunne for å forbedre deknigen her.

  Med andre ord, siden April har jeg betalt for 1 vare som jeg nesten ikke kan bruke, hastigheten ned ligger på under 50kb/s heile tiden, og opp farten ligger på rundt 10kb/s.

  Jeg syns ikke dette er rett, men er fast bunnen av avtale kontrakt.

  Mener du at dette er rettferdigt? Dette er jo ikke noe god reklame for Ice. For jeg ser ikke noe til de 90%dekningen dere har.

  Håper virkligt på svar.

  Svar:

  Hei Michael. Jeg kan bare beklage den opplevelsen dubeskriver her. Dette må det virkelig gjøres noe med. Har du en D50 USB modem såantar jeg at vår magnetfotantenne innendørs hjelper en del. Vi har basestasjonplassert sentralt i Bryne, så det burde finnes gode muligheter. Du får fritttilsendt en magnetfotantenne dersom du vil prøve. Hjelper ikke det skal duselvfølgelig kunne bryte din bindingstid uten merkostnader.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:00
 7. Fri bruk?

  Spørsmål fra Alexander Larsen:

  Vil "Fri bruk" på abonnementet "USB Alltid Avtale" og "USB Alltid Standard" virkelig være fri bruk i ordenes reelle betydning, eller har dere fortsatt en skjult øvre maksgrense på ned/opplasting pr. dag/måned/år som tidligere?

  Svar:

  Hei Alexander !

  Det er en klar forskjell mellom vår policy rundt dette iforhold til tidligere. Når Ice lanserte sine mobile bredbåndsabonnement høsten2006 så var det absolutte grenser på 1GB / 2GB satt ved abonnementene ogoverskytende trafikk hadde en kostnad. Dette forandret vi tidlig i 2007 og  Ice.net har ingen ”skjult” maksgrense påopp/nedlastning. Jeg ser at andre annonserer sine kostbare ”fri bruk”abonnement mens det litt lengre står en begrensning på 5GB.

  Vi regulerer dette riktignok i spesielle tilfeller dersomdette er unormal bruk som beskrevet nedenfor – hentet fra våre vilkår.

   

  ”Kundensbenyttelse av Tjenesten forutsetter
  normalbruk. Dersom opp- og nedlastingsvolumet
  blirunormalt stort, eksempelvis ved server-hosting, fildelingstjenesterog annen spesielt kapasitetskrevende
  bruk,kan dette påvirke Tjenesten for andre
  kunderi nettet. NMT kan i slike tilfeller redusere hastigheten/prioriteteni nettet for enkelte trafikktyper
  ogfor kunder med unormalt bruksmønster/unormal
  høybruk.”

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:01
 8. Dårlig dekning

  Spørsmål fra Michael S:

  Hei. Jeg sitter en plass utenfor Bryne. Og har veldigt dårlige dekning. Fikk beskjed om at 1 va best og 20 (eller 7) va dårligest, jeg ligger vist på 20 etter det dere målte meg til. Fikk beskjed om at dere skulle gjør alt det dere kunne for å hjelpe meg med å få bedre dekning. Men den hjelpen har jeg ikke sett noe til.

  Sist gang jeg snakket me Ice support, fikk jeg 3 valg, 1: kjøp retnings antenne (det kan jeg ikke gjøre, pga utleier sier nei til henge noe på veggen, og bore hull i veggen), 2: Lev med problemmet 3: klag til forhandler jeg kjøpte modemet av.

  Har nå klaget på dette siden April, men blei litt skjokkert av den utalelsen der. Siden jeg har fått beskjed om dere ville gjør alt dere kunne for å forbedre deknigen her.

  Med andre ord, siden April har jeg betalt for 1 vare som jeg nesten ikke kan bruke, hastigheten ned ligger på under 50kb/s heile tiden, og opp farten ligger på rundt 10kb/s.

  Jeg syns ikke dette er rett, men er fast bunnen av avtale kontrakt.

  Mener du at dette er rettferdigt? Dette er jo ikke noe god reklame for Ice. For jeg ser ikke noe til de 90%dekningen dere har.

  Håper virkligt på svar.

  Edit: hvis dette blir sendt 2 ganger, så er det pga det skjedde noe kluss.

  Svar:

  Hei Michael. Se mitt svar tidligere.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:02
 9. Dekning?

  Spørsmål fra Øyvind F.:

  Hei!

  1.Jeg lurer på om dere kan bygge ut dekningen i ikke bare byer og tette områder, men i småbygder, eller har noen planer?
  Bestilte en D-20 for et år siden og var ment å bruke den tre plasser, og funket suverent på den ene plassen men de to andre, nei.
  Dette er en kjempegod ide på hyttene rundt i Norge, men dekningen må utbygges enda mer
  :)

  2.Får man bedre dekning på den nye D-35?

  Hilsen Øyvind!

  Svar:

  Hei Øyvind!   Jeg skalforsikre deg om at nettopp Ice.net er den mobile bredbåndsaktøren som skaldekke langt utover kun byer. Vi er ikke ferdig med å bygge nettet og det kommerstadig ny dekning nye steder. Send meg gjerne de to stedene som du pr dato ikkehar dekning så skal vi gi deg informasjon om når du kan forvente dekning fraIce.net.

  Forskjellen mellom D-20 og D35 er ikke dekningsgraden. Underforutsetning at du har dekning så skal du imidlertid oppleve størrenedlastingshastighet  (teoretiskemaksimalhastigheter er økt fra 2.4 MBit/s til 3.1 MBit/s   og teoretisk maksimalhastighet foropplasting er økt fra 153 kBit/s til 1.8 MBit/s). Det er spesielt påopplastingshastighet økningen er størst.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:03
 10. Støtte for Linux

  Spørsmål fra Gunnar:

  Hei!

  Når kan jeg begynne å bruke modemet deres med en Linux-maskin? Begynner jo å bli veldig aktuelt med tanke på det store antallet mini-pc'er som selges med kunLinux installert.

  Svar:

  Hei Gunnar,

  Jeg regner med at du sikter til vårt USB modem D50.  Vår WLAN router D35 er jo som kjent heltoperativ-system uavhengig gjennom PC’ens oppkobling av dens Ethernet portereller WiFi.   Ice.net USB modemet D50 harpr i dag allerede en Linux driver på modemets minneområde. Den eksisterende driveren fungerer fint på devanligste variantene/distroene av Linux. Forbedret Linux driveren som fungerer på alle variantene vil man kunnelaste ned fra vår webside om ikke lenge http://www.ice.no/Kundeservice-1359.aspx\">http://www.ice.no/Kundeservice-1359.aspx.

  Som generell informasjon kan jeg også nevne at på samme sted på vårhjemmeside er nyeste MAC driver for USB modemet nedlastbar.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:04
 11. Hastighet

  Spørsmål fra Glenn:

  Heisann,

  Bare et spørsmål, Når får vi 100Mbps opp og ned i Ice nettet? Det hadde vært noe da kan vi skrote fastlinja!

  Svar:

  Hei Glenn !

  Ja, 100Mbps over luften gleder jeg meg selv til. Men jegtror det er et stykke frem i tid  IIce.net har vi en klar plan hvordan nettet vil videreutvikles. Etter vårenærmeste oppgraderinger til 9.3 og 14.7 MBit/s vil nettet gradvis migreres tilLTE  (4G) og utviklingen der vil på eteller annet tidspunkt krysse den magiske grensen på 100 MBit/s. Men også dervil vi sannsynligvis se forskjell mellom teoretiske og praktisk opplevdehastigheter i terrenget.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:04
 12. Genialt!

  Spørsmål fra Thorstein Johannessen:

  Vil bare egentlig ønske lykke til videre, har selv testa ice på hytta og det fungerte veldig bra, vi har ikke tv2 der engang ;)

  Og, en kompis av meg bruker det både i danmark og norge noe som også er helt fullstendig genialt, batteridrevet router osv, dere kjører i ringer rundt konkurrentene på akkurat det planet.

  Så, hva er fremtiden, hvor mye kan dere tilby? :)

  Svar:

  Hei Thorstein. Takk for veldig hyggelig melding som vigjerne tar med oss videre.

  Fremtiden for våre kunder kan enkelt oppsummeres:  enda bedre dekning og enda større hastigheter!

  Besvart: 19. sep. 2008 14:05
 13. Dekning?

  Spørsmål fra Dennis:

  Skjer det noe med dekningen i Troms fylke? Elendig dekning rett og slett p.d.d...

  Svar:

  Hei Dennis, Ja jeg gir deg rett. Vår dekning i Troms ermangelfull (med noen gode unntak) og fylket står høyt på vårprioriteringslista.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:06
 14. Dekning

  Spørsmål fra Kjell Eide:

  Hei,bruker selv Ice i dag,bruker dette i jobben ombord på en lastebåt som går langs norskekysten,er stort sett fornøyd med dekninga,den blir bedre for hver dag men jeg lurer på hvorfor det hele tiden er snakk om landets befolkning når net gjelder dekning, folk i byer og tettsteder har jo andre alternativer . Har selv snakket mye med Ice om dekning der jeg bor men det har ikke skjedd noe,fikk Ice for 2 år siden,fikk levert tilbake utstyret og pengene tilbake da det ikke var dekning. Det har ikke skjedd noe senere heller.På Kjerringøy som jeg bor er det mange som ikke kan få verken ADSL eller Fiber,disse har prøvd Ice men det eksisterer ikke dekning ,selv om det Gamle dekningskartet sa noe annet.

  Svar:

  Hei Kjell og takk for din henvendelse og spørsmål !  Jeg er litt usikker om du mener Telenor’sgamle NMT450 dekningskart når du henviser til det ”gamle dekningskartet”.  Jeg møter ofte en misforståelse i markedetsom går ut på at vi har overtatt Telenor’s NMT450 nett. Det medfører ikkeriktighet. Vi har bygget et helt nytt Turbo3G nett med helt ny teknologi – menanvender de samme frekvenser som NMT450 nettet gjorde. Det betyr at vi ikke harovertatt over natten dekningsgraden NMT450 hadde. Dette bygges basestasjon forbasestasjon på nytt – mens vår ambisjon selvfølgelig er å oppnå samme dekningsgradpå sikt som NMT450 nettet hadde. Jeg kan derfor anbefale alle som til enhvertid lurer på hvilken dekning vi kan tilby å se på http://www.ice.no/Dekning-1039.aspx\">http://www.ice.no/Dekning-1039.aspx. Når det gjelder Kjerringøy så vil det bli etablert dekning i området ila2009.

  Jeg er glad for at du konstaterer at dekningen langs kystener tilfredsstillende. Det er vel langs kystlinjen vårt turbo3G tilbud kommertil sitt beste ved at vår teknologi kombinert med lave frekvenser bærer langtover havet. I øyeblikket er det 60km som er maksimalavstanden fra land, dettevil faktisk økes til 200km i tiden som kommer gjennom en programvareoppdateringi våre basestasjoner langs kysten.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:07
 15. Ice, ice baby

  Spørsmål fra Halvor Johans1:

  Hvorfor bør man velge ICE fremfor de andre operatøren? Er deres teknologi bedre?
  Hvor stor markedsandel har dere i Norge? Hvordan gjør dere det i Sverige og Danmark? Hvilket nordisk marked har vært enklest å innta?

  Svar:

  Hei Halvor og takk for gode spørsmål !

  Største forskjellen er dekningen kombinert med hastighet.Hele 75% av norges landareal og 60km ut i havet tilbyr Ice.net homogen Turbo3Gdekning.  (og over 90% av sverige ogdanmarks landareal). Dette er i sterk kontrast til våre konkurrenters turbo3Gdekning som kun er sonevis i tettsteder og øvrig dekning er basert påGPRS/EDGE.  I tillegg kommer at du kanbruke Ice.net fritt i Sverige og Danmark uten at dette medførerekstrakostnader.

  Vi er også eneste operatør som tilbyr et ferdig ”privathotspot produkt”. Dvs vår mobile bredbåndsruter Ice.net D35 gir det overalt ivårt dekningsområde en privat trådløs sone hvor flere samtidig kan være pånett.

   I privatmarkedet har Ice.net pt det billigste tilbudet forubegrenset bruk – døgnet rundt – i hele skandinavia med 399,- kr ink mva prmåned.

  Ice.net’s inntreden i markedet er først og fremst muliggjortved at de etablerte operatørene over lang tid har underinvestert i sin 3Gdekning som begrenser seg til tettstedene. Ved at eksisterende mobiloperatørerbaserer sin 3G dekning på veldig høye frekvenser (2100 MHz, altså 5 ganger såhøye frekvenser enn Ice.net benytter) gir hver basestasjon om lag 25 gangermindre dekningsareal.  I land somskandinavia med store arealer og lite befolkning pr areal blir en utbyggingbasert på høye frekvenser økonomisk kun forsvarlig dersom en prioriterertettstedene og byene.

  I Norge er 3G/Turbo3G dekningsgraden hos de etablertemobiloperatørene  minst sammenlignet medSverige og Danmark. Grunnen til det er vel konkurransesituasjonen (kun Norgehar bare 2 nettoperatører på mobil) samt at utbyggingskravene for 3G framyndighetene er lavest.

  Vår arealdekning på 75% med vårt Turbo3G tilbud er altså isterk kontrast med ca 15% arealdekning for konkurrentenes Turbo3G tilbud. Huskat en med 15% arealdekning i Norge kan dekke om lag 80% av husstandene. Nårvåre konkurrenter uttaler seg om dekningsgrad benytter de selvfølgelig kun tallsom omhandler husstandsdekning.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:08
 16. Oppgradering av båndbredda?

  Spørsmål fra hamiso:

  Hei.
  1. Bur ei mil innanfor fjorden i Vadsø og brukar ice. Får ei båndbredde på mellom 800 og 1500 kbps som er greit, men ikkje allverden.
  Når blir det snakk om å utvida maks båndbredde i Vadsø og andre stader?

  2. I netcom sitt mobile bredband kan det mot 90 kr. i månaden gis fri tilgang om ettermiddagane og helg, noko som er svært aktuelt for oss som er i arbeid. Er noko liknande ei løysing for ice?

  Vennleg helsing;

  Svar:

  Hei !  Vår sender iVadsø er oppgradert. Nå vet jeg ikke hvilket modem du benytter fra oss og om dubruker våre nye modemer som trengs for å få maksimalhastighet. Samtlige våreeksisterende kunder kan oppgradere til de nye modemene (USB D50, WLAN D35) utenekstra kostnader (forutsatt avtaleabonnement, gjelder ikke ukesabonnement). Jegregner med at du med en ekstra antenne (kan både brukes på USB og WLAN modem)kanskje får enda et hakk bedre hastighet. Når neste oppgradering står for tur(9.3 MBit/s) så gjelder det selvfølgelig hele nettet i hele landet. Sjekkdekningskartet nøye før du eventuelt velger annen leverandør.  Det er generelt lite Turbo3G dekning rundtomkring i Finnmark sammenlignet med Ice.net !

  IIce,net har vi valgt å fokusere på full frihet til å være på nett uansett nårpå døgnet du måtte ønske. For storbrukerne har vi det absolutt billigstetilbudet i markedet, og for andre brukere har vi Ice Ofte. Det koster kr 199 prmåned, du kan bruke det når på døgnet du vil, og i hele Skandinavia for kun 199pr måned, endog med begrensning på 500 MB.

  I tillegghar vi Ice Uke, som også er et populært abonnement, faktiske det eneste imarkedet som ikke koster deg noe som helst når du ikke bruker tjenesten.

  Vi føler ptingen grunn til å lansere noe helg/kveld abonnement, som kan medfører at vitvinger alle våre kunder til å gå på nett samtidig, noe som igjen på sikt vilkunne medføre kapasitetsproblemer for kundene. I Ice.net mener vi kunden måselv få velge når de ønsker å være på nett.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:08
 17. Modemtyper

  Spørsmål fra Kai:

  Vil dere snart tilby modem i ExpressCard format?

  Svar:

  Hei Kai og takk for spørsmålet !
  Prinsipielt så finnes det finnes ExpressCard format for 450MHz basert CDMAEV-DO som vi benytter i våre nett i skandinavia. Vi selv har imidlertid sålangt ikke testet dette selv og vil fortløpende vurdere det. Kanskje noe forimportører og distributører av slikt utstyr ? eMcom for eksempel ?

  Besvart: 19. sep. 2008 14:09
 18. Mer fart på!!!

  Spørsmål fra Martin Pedersen:

  Hei
  Lurer på om du kan sige mere nøyaktig når man kan forvente at få nedlastningshastighet på 14,7 Mbps som dere reklamerer med??

  Svar:

  Hei Martin,

  Bare for å være presis: vi reklamerer ikke for 14,7 MBit/spt. Jeg selv har bare ved ulike anledninger presentert våre planer for kommendeoppgraderinger i vårt nett. Neste oppgradering fra dagens 3.1 MBit/s (=teoretiskmakshastighet) er til 9.3 MBit/s, Jeg kan ikke bekrefte et konkret tidspunkther og nå – men jeg antar at vi kommer inn i 2009 før det skjer.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:10
 19. Prosjektleder

  Spørsmål fra Ola Sørhus:

  Jeg har aldri opplevde 3,2mb/sek i nedlastningshastighet. Hvor er dette utbygd?

  Svar:

  Hei Ola,

  3,1 MBit/s er en teoretisk maksimalhastighet som ertilgjengelig under fortutsetning at du befinner deg rett ved basestasjon og atdu er den eneste som akkurat der og da laster ned noe på samme tidspunkt. Detteer prinsippet rundt mobilt bredbånd hvor tilgjengelig kapasitet er på deling ogde fysikalske lovene tilsier at hastigheten også avtar når man fjerner seg frabasestasjonen. På lik linje er det med opplastingshastigheten som i vårt netthar en maksimalverdi på 1.8 MBit/s  (påHSDPA er den maksimalverdien 384 kBit/s).

  Det er derfor vi i alle våre salgsbrosjyrer, websider etc fortellerom de hastighetene våre kunder vanligvis vil oppleve, altså 500 kBit/s – 1500kBit/s for nedlasting,  200kBit/s – 1MBit/s for opplasting.  I mobilt bredbånder ”luften” mellom bruker og basestasjon på deling – dette i motsetning tilFiber og ADSL hvor hver kunde har sin egen ”linje”.

  Denne uforutsigbarheten rundt konkret opplevd hastighet imobilt bredbånd er altså ikke noe som er spesielt for Ice.net.

  Samtlige våre basestasjoner i hele Skandinavia er bygget for3.1 MBit/s.

   

   

   

   

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:10
 20. Internett

  Spørsmål fra Pål:

  Hvorfor Går internett så sakte om sommer?

  Svar:

  Hei Pål.

  Ingenting som tilsier at Internett skal gå saktere omsommeren. Det som imidlertid har skjedd enkelte steder er at trafikken har hatten ekstrem økning på veldig kort tid. Dette er noe vi som leverandørselvfølgelig skal forutse og planlegge for slik at våre kunder opplever en likegod tjeneste hele tiden. Dessverre har vi ikke truffet med våre prognoser i alletilfeller. Når vi nå har vært på markedet med vår tjeneste i 2 år begynner vi åha detaljerte erfaringstall fra hele Norge for alle ferie- og utfartsperioderog andre perioder med høy trafikk. Dette medfører at vi stadig treffer bedremed våre prognoser og kan bygge kapasitet i god tid før trafikken øker.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:11
 21. Dekning

  Spørsmål fra Ivar:

  Har hytte i Olden, Stryn Kommune. Lånte naboens ICE og konstaterer manglende dekning. Hva er planene for utbygging i dette området?

  Svar:

  Hei Ivar,

  Du har helt rett. Selveste Stryn har i dag veldig goddekning – men Olden er pt kun delvis dekket. Det kan hende at en med eksternantenne/retningsantennen likevel får inn akseptable signaler – men det blirhelt avhengig av hvor eksakt i Olden du har hytta.

  Olden er på vår liste over utbyggingssteder – men jeg kanikke bekrefte her og nå et konkret tidspunkt.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:12
 22. hastighet og stabilitet i forhåld til pris

  Spørsmål fra henning:

  hei. jeg har d50 modemmet og syntes det er urimelig og betale så mye for modemmet når det ikke engang virker som det er ordntlig laga, dvs at firmware på modemmet er ustabilt og det må veldig ofte resettes ved å trekke ut ledningen.
  jeg bor også på en slik plass som ikke tilbyr noe annet enn ice og syntes det er dårlig at jeg skal måtte betale 449kr mnd når jeg aldri får mer enn 100kb i nedlastingshastiget. hadde dette vært et annet firma som selger adsl så hadde jeg fått betale for minste abnm.

  Svar:

  Hei Henning !

  Det er vanskelig for meg her og nå åfastslå hva årsaken er. Her høres det ut at det er noe feil med det konkretemodemet du har og vi bør absolutt være i stand til å hjelpe deg.

  Når det gjelder månedsprisen for USB modemså er det 399,- ink mva.

  Vi har pt ikke forskjellige abonnementstyper med ulikehastigheter slik dette finnes i ADSL verden. Det høres også ut at du er i etområde hvor dekningen ikke er helt bra. Også her vil jeg tro at en eksternantenne vil kunne gi deg en forbedring. Alternativt kan det hende at ny senderkommer opp nærmere der du bor.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:13
 23. hvordan er dekningen på toget

  Spørsmål fra Håvard:

  vet du om det er bra dekning på hele jernbanestrekningen mellom stavanger og oslo?

  Svar:

  Hei Håvard,

  Største del av strekningen mellom Oslo og Stavanger erdekket, med unntak av tunneler. Det vil også være mindre områder med dårligdekning.

  Det er viktig å være klar over at togsettene dempersignalene mye, noen sett mer enn andre. Moderne tog har for eksempel spesialglass i vinduene, som demper signalene mye.

  Så selv om det er dekning utenfor toget, så vil dekningeninne kunne oppleves som dårlig. Det beste er at NSB selv tilbyr internet ombord, for de kan montere antenne på taket. Jeg vet at NSB er i gang med et slikt prosjekt.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:14
 24. Billigere med strupet tilgang?

  Spørsmål fra Christian:

  Hvorfor kan dere ikke gjøre som endel utenlandske aktører og tilby lavere hastigheter til en billig penge?

  For eksempel 256kbit/s til 59,-/mnd eller lignende? Er ikke alle som trenger de voldsomme hastighetene, men bare en måte å være tilgjengelig på epost f.eks.

  Svar:

  Hei Christian!

  God ide – og jeg tror vi vil se mer differensierte tilbud itiden som kommer. Det du foreslår er også teknisk fullt ut mulig.

  Jeg kan dog gjøre oppmerksom på vårt nye abonnement Ice.Ofte– hvor du døgnet rundt og i hele skandinavia for 199,- ink mva pr måned kanlaste ned hele 500MB. Overskytende trafikk koster 2,- kr / MB – med et pristakpå 599,- .

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:14
 25. CDMA-teknologien

  Spørsmål fra Fredrik:

  Jeg har et par spørsmål:
  1) Hvordan er SAR-verdien for CDMA vs 3G?
  2) Når nedlastningshastigheten økes i fremtiden via CDMA, vil det med andre ord si at det krever flere antenner, og at rekkevidden på signalene blir kortere?
  3) Er det noen mobiltelefoner som har eller vil få støtte for CDMA?

  Svar:

  Hei Fredrik, her forsøker jeg å svare etter beste evne ogkunnskap ift til ditt første spørsmål-

  1) Specific absorption rate (SAR). Vi har ikkeoppgitt konkrete SAR verdier fra produsentene for mobile bredbåndsmodem. Detteer også veldig situasjonsavhengig siden samtlige modemer er konfigurert åautomatisk regulere effekten til lavest mulig nivå til enhver tid. CDMAbenytter gjennomgående lavere effekter enn GSM/UMTS. 450 MHzabsorberes/omvandles mindre til varme i organisk materie enn det 3G gjør på2100 MHz.

  Modemene – i motsetning til mobiltelefoner – eksponeresheller ikke direkte på kroppen som med en mobiltelefon som man holder vedhodet.

  2)  Rekkevidden vilvære mer eller mindre det samme, men nedlastningshastigheten i fremtiden vilvariere på samme måte som i dag, det nærmere basestasjonen det høyre oppnåddhastighet.

  3) Det er slik at det på verdensbasis finnes fremdeles etmangedobbelt antall CDMA mobiltelefoner enn GSM/3G telefoner. For 450MHz basertCDMA har utvalget dog vært noe begrenset – men også her har antall modeller øktsterkt siden antall mobiloperatører som har lansert 450MHz basert CDMA har værtøkende. Om disse telefoner da treffer ”smaken” til et westeuropeisk publikum erimidlertid et tema som kan diskuteres.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:15
 26. dyrt

  Spørsmål fra Fredrik:

  Hvorfor er datatrafikkprisene teleoperatørene opererer med så høye? At Ice er billigst med 2kr/Mb sier jo sitt.. Vil forresten Ice komme med noe tilsvarende Kveld&Helg/Fritid (fri bruk 17-08)?

  Svar:

  Hei Fredrik,

  I Ice,nethar vi valgt å fokusere på full frihet til å være på nett uansett når på døgnetdu måtte ønske. For storbrukerne har vi det absolutt billigste tilbudet i markedet,og for andre brukere har vi Ice Ofte. Det koster kr 199 pr måned, du kan brukedet når på døgnet du vil, og i hele Skandinavia for kun 199 pr måned, endog medbegrensning på 500 MB, overskytende trafikk koster 2,- kr/MB  (også i resten av skandinavia!)

  Itillegg har vi Ice Uke, som også er et populært abonnement, faktiske det enestei markedet som ikke koster deg noe som helst når du ikke bruker tjenesten.

  Viføler pt ingen grunn til å lansere noe helg/kveld abonnement, som kan medførerat vi tvinger alle våre kunder til å gå på nett samtidig, noe som igjen på siktvil kunne medføre kapasitetsproblemer for kundene. I Ice.net mener vi kunden måselv få velge når de ønsker å være på nett.

   

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:18
 27. normal/unormalt bruk

  Spørsmål fra Antico:

  1.3 Kundens benyttelse av Tjenesten forutsetter normal bruk. Dersom opp- og nedlastingsvolumet blir unormalt stort, eksempelvis ved server-hosting,
  krevende bruk, kan dette påvirke Tjenesten for andre kunder i nettet. NMT kan i slike tilfeller redusere og for kunder med unormalt bruksmønster/unormal høy bruk.
  ________________________________
  Har dere definert hva unormal bruk er? Tenker da på ned/opp lasting. (Eks. publisering mot web side.)

  Svar:

  Hei Antico,

  Vi snakker om et vedvarendeekstremforbruk  som er tydelig over 5GBpr måned. Men dette er en individuell vurdering også avhengig av hvor det er.Eksempelvis i områder med tidsvis lav trafikk er et stortforbruk ikke tilhinder for andre brukere.

  Alle kunder kan i kortere periode ha etveldig høy forbruk – og det reagerer vi aldri på. Med vedvarende tenker jeg påflere måneder i strekk – hele tiden.

  Jeg kan ikke tenke meg at web-publiseringgenerer et vedvarende ekstremforbruk som faller inn i denne kategorien.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:18
 28. Mer info ang. 14,7 Mbps ?

  Spørsmål fra Antico:

  Spennende (!)men dyrt (?)
  Axesstel modemet bygger på EV-DO Rev. A men den har max 3,2 Mbps.
  Med raskere linje tolker jeg det dit hen at man må ha nytt modem. Stemmer dette ?
  Vi bruker denne i jobb og jeg går ut i fra at vi kan oppjustere abn. og da få nytt modem uten å måtte leie både det gamle og det nye.
  Nå vurderer jeg privat å skaffe dette men:
  1. Er det mulig å få abn. på feks:6500/1000 til en "OK"pris?
  2. Skal man vente med å binne seg til evt. ny løsning kommer slik at man ikke binner seg til ?gammel løsning??
  3. Tidspunkt for ny løsning? (lurer vel alle på ; )
  4. Hvordan blir det med dekningen til ny løsning ? (Kan ikke se noe annet enn at det kjører på samme NMT450 system. -Men må sendere oppdateres?

  Dersom dere får abn. på linje med vanlig bredbånds leverandører og kan konkurrere bra på pris, tror jeg ?alle? hytte og båt eiere har en ICE Wi-fi modem hjemme. De betaler nok litt ekstra for en mobil løsning! ?Jeg var skeptisk før men ser nå store fordeler, om hastigheten øker litt. Lykke til videre !

  Svar:

  Hei Antico!

  Som utfordrer i dette markedet vil viselvfølgelig være konkurransedyktig til enhver tid. Ja det vil kreve nyttmodem. Men – når vi introduserte EV-DO Rev. A fikk samtlige våre kunder etoppgraderingstilbud (kr 99,-/Kr 199,-) for et helt nytt modem. Også ved nesteoppgradering vil våre eksisterende kunder få en tilsvarendeoppgraderingsmulighet – om en slik oppgradering vil koste (i værste fall ensymbolsk sum) eller ingenting er enda litt avhengig av våre forhandlinger medde respektive produsenter av utstyret. Du trenger med andre ord ikke å vente –mobilt bredbånd – uansett leverandør – vil i årene som kommer uansett blistadig oppgradert og vil kreve nye modemer hele veien for å dra nytte av destadig økte hastighetene. At vi skal forsyne eksisterende kunder som fortsattønsker å være kunder med nye modemer er en del av den hverdagen vi som aktør måakseptere.

  Første oppgradering vil være til 9.3 MBit/s– først etter det vil 14.7 MBit/s komme. Jeg har ikke eksakte tidspunktdessverre – men det blir nok 2009.

  Vi kjører altså IKKE på det gamle 450MHzsystemet. Dette systemet er skrotet for lenge siden. Vi har kun overtattbruksretten til frekvensene og har bygget ny infrastruktur (gjerne ieksisterende master – men helt nye Turbo3G basestasjoner!)  Oppgradering i senderne til 9.3 MBit/s er kunprogramvare. Oppgradering til 14.7 MBit/s krever utskifting av etelektronikk-modul i eksisterende basestasjoner.

  Ja, også vi i Ice.net tror at mobiltbredbånd – med de forventede hastighetsøkninger – vil kunne overta en stor delav ADSL markedet.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:19
 29. Dekning

  Spørsmål fra Thomas:

  Ice har god dekning, men også noen dekningshull. Hva tenker dere å gjøre med disse områdene dere har hull i dekningen på, slik at vi som kunder kan oppleve enda bedre stabilitet?

  Svar:

  HeiThomas,
  Jeg kan forsikre deg at vi kontinuerlig bygger ut nettet – både nå og ifremtiden. Vi har en stor fordel ved at vi via våre 450MHz baserte teknologioppnår dekning fortere enn andre.
  En arealdekning på 75% for hele Norges areal ila 2 år drift i Norge må værerekord så langt – men selvfølgelig ingen grunn å hvile på laurbærene.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:20
 30. PC med innebygget modem

  Spørsmål fra Stig Henning:

  Kommer Ice med noen bærbare PCer som har innebygget støttet eller modem for mobilbredband?

  Svar:

  Deter både fordeler og bakdeler med innebygget modem. Jeg selv likerfleksibiliteten at også andre man kan byttelåne modem enkelt mellom ulikePC’er. Ja, vi vil på sikt også ha innebygget modem.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:20
 31. Utlandet

  Spørsmål fra Mons:

  Har dere eller kommer dere til å få modem som jeg kan bruke for HSDPA i utlandet?

  Svar:

  Hei Mons.

  Du kan bruke Ice.net i hele skandinavia –og faktisk er vi den eneste operatøren som ikke tar seg ekstra betalt forroaming i hele dette området. Utover skandinavia så har pt et kombinert

  Kombinert HSPA/CDMA450 modem har vi pt under test. Det finnes altså.Hvordan og når vi introduserer det må vi imidlertid komme tilbake til.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:21
 32. Personvernpolicy ift MSISDN

  Spørsmål fra Elvin:

  Hva er ICE sin personvernpolicy i forhold til å oppgi kunders MSISDN (mobilnummer) via request-headere til innholdsleverandører? Kan man totalt reservere seg mot at ICE skal utlevere MSISDN, inklusive reservere seg mot alle former av innholdstjenester?

  Svar:

  Hei Elvin og takk for ditt spørsmål !

  Ice.net følger samme prosedyrer som de fleste ISPs, dvs vi utleverer ikkekunders id til innholdsleverandører.
  Ice.net kan ikke påta seg noen "politi-rolle" ift.hvordan eller hva brukerne gjør via Internett.

  Unntaket er selvfølgelig dersom politiet ber om idinformasjon ifm. nedlasting av ulovlig innhold.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:24
 33. dekning

  Spørsmål fra karsten:

  Når kan vi forvente dekning på Hardangervidda?

  Svar:

  Hei Karsten,

  Jeghar rapporter fra kunder som har benyttet Ice.net på Hardangervidda – en kundesom benyttet vårt D35 modem og retningsantenne beskrev det slik at de måtte gå7km til å få mobildekning – og kringkasting hadde de heller ikke –mens de haddeepost via Ice.net.
  Dekning kan altså være mulig selv på steder hvor vårt dekningskart er hvit.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:25
 34. Mobilt bredbånd

  Spørsmål fra Helge Thoresen:

  Hei! Dere har et veldig bra produkt, men få kunder i forhold til Telenor etc. Dette grunnet pris. Dere bør lage kveld/helg og et fri bruk abonnement til ca. kr. 299,- Er dette noe vi vil se hos Dere, eller må jeg velge andre leverandører? Vet at andre så som One Call kommer med dette i løpet av oktober.

  Svar:

  Hei Helge,

  I Ice,nethar vi valgt å fokusere på full frihet til å være på nett uansett når på døgnetdu måtte ønske. For storbrukerne har vi det absolutt billigste tilbudet imarkedet, og for andre brukere har vi Ice Ofte. Det koster kr 199 pr måned, dukan bruke det når på døgnet du vil, og i hele Skandinavia for kun 199 pr måned,endog med begrensning på 500 MB, overskytende trafikk koster 2,- kr/MB  (også i resten av skandinavia!)

  Itillegg har vi Ice Uke, som også er et populært abonnement, faktiske det enestei markedet som ikke koster deg noe som helst når du ikke bruker tjenesten.

  Viføler pt ingen grunn til å lansere noe helg/kveld abonnement, som kan medførerat vi tvinger alle våre kunder til å gå på nett samtidig, noe som igjen på siktvil kunne medføre kapasitetsproblemer for kundene. I Ice.net mener vi kunden måselv få velge når de ønsker å være på nett.

  Menjeg kan love at vi om kort tid kommer men noen hyggelige overraskelser – somjeg ikke kan røpe her.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:25
 35. Hastighet

  Spørsmål fra Hvermann:

  Leser i tester om hastigheter (ofte teoretiske), og de ligger vel på noen mb/sek avhengig av edge og 3g.
  1) Er det slik at edge er "stabil" uavhengig om du har lav/høy dekning?
  2) Hva er den faktiske hastigheten (bor i Oslo)?
  Jeg opplever hver gang at f.eks. vg.no og db.no tar kanskje 10 sekunder å laste inn... disse sidene er vel på 3-4 mb? og det gir dårlig hastighet. Er det "konverteringen i telefonen som da er flaskehalsen, eller er virkelig hastigheten dårlig?
  Takk for svar

  Svar:

  Hei.

  Edge og GPRS er som alle andre mobil-data teknologiene,inkludert mobilt bredbånd, at hastigheten varierer avhenig av dekningsgrad ogantall samtidige brukere i et geografisk område – i tillegg til at denteoretiske maksimalhastigheten under optimale forhold er begrenset til om lag200 kBit/s. Så det er ikke konverteringen i telefonen som er problemet – det erhastigheten i nettet som sådan som er lav med Edge/GPRS.

   

  Besvart: 19. sep. 2008 14:27
 36. Express Kort

  Spørsmål fra ExPreSS:

  Hello!

  Når kommer dere med et modem for expresscard slot? Eller kommer dere med det?

  Svar:

  Hei - takk for spørsmålet !
  Prinsipielt så finnes det finnes ExpressCard format for 450MHz basert CDMAEV-DO som vi benytter i våre nett i skandinavia. Vi selv har imidlertid sålangt ikke testet dette selv og vil fortløpende vurdere det. Kanskje noe forimportører og distributører av slikt utstyr ? eMcom for eksempel ?

  Besvart: 19. sep. 2008 14:29
 37. abbonement for alt

  Spørsmål fra chris:

  hvorfor finnes det ikke telefonabbonement med en ordentlig fastpris uten unntak som dekker alt? jeg tenker å ringe så mye du vil, laste ned og opp så mye du vil, og sende så mange sms du vil, til en grei fast månedspris. ville ikke dette lønnet seg så lenge mange nok kunder valgte dette?

  Svar:
  Hei Chris,
  Så lenge operatørene seg i mellom faktuerer pr overført sms og telefoni pr minutt og med oppstartpris blir det en kalkulert risiko for den enkelte operatøren å gi en fast pris uansett forbruk. Når det gjelder mobilt bredbånd har du imidlertid med Ice.net sitt Alltid abonnement ubegrenset bruk i hele skandinavia for 399,-
  Besvart: 19. sep. 2008 14:41
 38. Ukes abonnement

  Spørsmål fra Thomas:

  Jeg er av de som betaler 175kr pr uke jeg benytter tjenestene deres. Synes dette er et fint og gunstig tilbud, helt til man begynner å lese linjene med liten tekst. Om jeg f.eks kobler opp for første gang på hytta kl 23:50 på søndag så må jeg betale 175 kroner for hele 10 minutter på nettet. Er dette noe dere vurderer å endre på? Jeg bruker først og fremst Ice når jeg er på hytta, men det hadde vært greit å kunne benytte det samme tilbudet når man er på cafe eller andre steder man bare har tenkt til å være i noen minutter, uten at man skal bli belastet for hele uken. Dette gjør såklart at dere mister alle de kundene som bare ønsker å ha muligheten, uten at de knytter seg en hel uke..

  Svar:
  Hei Thomas
  Du har rett i det du skriver.\\Ukesabonnement er et typisk ferieabonnement .. dersom du bruker hver uke litt blir det ikke en bra løsning for deg.Det som er det unike med ukesabonnement at det er så langt jeg kan se det eneste tilbudet hvor du ellers ikke betaler noe som helst i fastpris dersom du ikke bruker tjenesten. Er du en kontinuerlig men sporadisk bruker så passer vel Ice Ofte mye bedre med en fast pris på kun 199,- for en hel måned, i hele skandinavia, uansett tid på døgnet for 500 MB trafikk. Overskytende trafikk er da 2,- kr / MB oppad begrenset til 599,-/mnd.Utover høsten kommer det noen hyggelige overraskelser fra vår side som jeg er sikker på du vil sette pris på. Du kan forøvrig når som helst skifte abonnementstype !
  Besvart: 19. sep. 2008 14:44
 39. Mobilt bredbånd/ADSL

  Spørsmål fra Tom Lund:

  Hei! Jeg mener at Dere har et så bra produkt at man kan velge det fremfor ADSL. Når vil Ice se dette, og prise produktet etter det? Hva med kveld/helg som eget produkt?

  Svar:
  Hei Tom.Takk for en fin tilbakemelding. I Ice,net har vi valgt å fokusere på full frihet til å være på nett uansett når på døgnet du måtte ønske. For storbrukerne har vi det absolutt billigste tilbudet i markedet, og for andre brukere har vi Ice Ofte. Det koster kr 199 pr måned, du kan bruke det når på døgnet du vil, og i hele Skandinavia for kun 199 pr måned, endog med begrensning på 500 MB, overskytende trafikk koster 2,- kr/MB  (også i resten av skandinavia!). I tillegg har vi Ice Uke, som også er et populært abonnement, faktiske det eneste i markedet som ikke koster deg noe som helst når du ikke bruker tjenesten. Vi føler pt ingen grunn til å lansere noe helg/kveld abonnement, som kan medføre at vi tvinger alle våre kunder til å gå på nett samtidig, noe som igjen på sikt vil kunne medføre kapasitetsproblemer for kundene. I Ice.net mener vi kunden må selv få velge når de ønsker å være på nett.
  Generelt kan jeg kanskje tilføye at  ja vi ser at mobilt bredbånd i større grad vil overta for ADSL - og i den grad mobilt bredbånd erstatter ADSL så har du altså en personlig bredbåndslinje med deg stort sett overalt du ferdes. Et mobilitets-premium kan det vel være verdt ?  Men uansett som utfordrer i dette markedet og som eneste utfordrer som faktisk disponerer eget nett skal vi selvfølgelig være konkurransedyktig. Jeg kan love at vi om kort tid kommer men noen hyggelige overraskelser  som jeg ikke kan røpe her.
  Besvart: 19. sep. 2008 14:47
 40. Konkuranse fra Telenor?

  Spørsmål fra Nils Harry Hansen:

  Hei,
  Nå tester telenor 3G eller turbo-3G i 900 MHz båndet. Hvordan har Ice tenkt til og motstå den nye konkuransen på dekkning?

  Svar:
  Hei Nils, Det er klart at Turbo3G på 900 MHz gir langt bedre dekning enn på dagens 2100MHz  (eller for den saks skyld planlagte LTE systemer på 2500 MHz).  Man kan enkelt si at når frekvensen fordobles så trenger man 4 ganger så mange basestasjoner for å oppnå samme dekningsgrad. Sammenligner du 450MHz med 2100MHz så er dette faktor 5 , altså trenger man 25 ganger så mange basestasjoner for å oppnå samme dekning med 2100 MHz sammenlignet med 450MHz basert Turbo3G. Dette er nettopp årsaken at de 2100 MHz baserte Turbo3G tilbudene begrenser seg til soner i tettstedene. Nå er det en stund til vi vil se UMTS 900 i drift og kommersielt implementert her i Norge og selv da forblir 450MHz enda faktor 4 mer konkurransedyktig  for å oppnå arealdekning.Uansett så er vi hos Ice.net ydmyke ift til storebror og må bevise hver dag i en tøff konkurranse at vi har livets rett men med 450MHz basert mobilt bredbånd har vi nok sikret oss et vedvarende konkurransefortrinn !
  Besvart: 19. sep. 2008 14:50
 41. Samme abonnement på flere modem

  Spørsmål fra Jon Gjengset:

  Heisann,
  Kommer dere etter hvert til å tilby muligheten til å bruke samme abonnement på flere modem?
  Hadde vært veldig praktisk å ha internett på laptopen nå man er ute på tur, samtidig som maskinen hjemme også er på nett uten å måtte ha to separate bredbåndsabonnementer...

  Svar:

  Hei Jon og takk for din interesse !

  Dette er et veldig relevant  spørsmål vi har fått fra flere kunder.Løsningen (så lenge vi ikke opererer med SIM kort i våre modemer)  må basere seg på at en da kan bruke 1 modemad gangen. Vi ser på dette og andre alternativer og synes selv det er en veldiggod ide som vi svært gjerne vil implementere. Jeg kan imidlertid ikke love noefast tidspunkt på dette akkurat nå. Jeg kan også gjøre oppmerksom på ateksempelvis Dovado har lansert en trådløs router med Ethernet og WiFi hvorIce.net’s USB modem kan brukes som WAN-aksess. Dovados UMR router selges avemcom i norge.  (www.emcom.no)  På denne måten får du WLAN funksjonalitet ogUSB med et og samme USB modem.

  Besvart: 19. sep. 2008 14:53
 42. Hva er ICE.NET

  Spørsmål fra Kåre Jhonny:

  Hva er d?

  Svar:

  Om Ice.net mobilt bredbånd

  Ice.net er en mobil bredbåndstjeneste levert av NordiskMobiltelefon Norge AS. Ice.net mobilt bredbånd utnytter frekvensene tildet tidligere NMT450 nettet og oppnår derfor en i Norge unikdekningsgrad, kombinert med høye hastigheter. Teknologien er godt egnetfor Norges topografi og spredte befolkningsstruktur. Maksimal hastigheter 3,1 Mbit/s nedlasting og 1,8 Mbit/s opplasting.   

  Med Ice.net mobilt bredbånd kan kundene koble seg til internettoveralt der det er Ice.net-dekning. Ice.net er et tilbud både til desom ønsker mobilt bredbånd til reiseformål, og til fastboende ogferierende i områder der det ikke finnes bredbånd ved fast aksess, sliksom ADSL.

  Ice.net tilbyr to ulike modemløsninger. Det ene er et USB-modem D50,som ligner en USB-stick og har 50 Mbyte lagringsplass. Modemetinstalleres automatisk og muliggjør enkel og rask internett-tilgang frapc-en. USB-modemet kan benyttes med pc (Windows), Mac og Linux.

  WLAN-router D35 ser ut som en vanlig bredbåndsrouter og gjør detmulig for flere brukere å koble seg til internett samtidig, enten viaethernet eller trådløs sone. Modemet kan også kobles til solpanel ogbilbatteri og er dermed en ideell løsning for bruk i båter, hytter,biler eller busser, samt andre steder der flere brukere oppholder segsamtidig.

  WLAN-router D35 egner seg også ypperlig som back-up løsning for DSL linjer samt for fjernstyrings- og telemetriapplikasjoner.


  Besvart: 19. sep. 2008 14:57
 43. Pris

  Spørsmål fra Arne:

  Hvordan kan dere forsvare at ice koster 399 Norske kroner i Norge.
  Mens Sverige bare tar 199 Svenske kroner for samme abonemanget. (alltid på).

 44. Pris

  Spørsmål fra arne:

  Hva er årsaken til at Ice koster over dobbelt så mye i norge som i sverige

  Svar:
  Hei Arne,
  se også mitt andre svar om samme tema. Prisnivået i Sverige som er resultatet av en ekstrem konkurransesituasjon som på lang sikt vil gi aktørene problemer å hente inn investeringene i sine nett.
  Du kan se denne forskjellen over hele bransjen innen mobilt bredbånd hos samtlige aktører.  Besvart: 19. sep. 2008 15:09
 45. Problemer med utstyr

  Spørsmål fra Bjørn-Tore Selstad:

  Hei

  Som eneste løsning tilgjengelig i dette området ble Ice valget. Alt gikk kjempefint til dere byttet router. Nå er jeg på min fjerde router og sliter med samme problem, at internett ramler ut. Dekningsproblem er det ikke for det samme skjer i områder hvor du har full dekning. Har dere noen planer om å forbedre utstyret deres?

 46. Bytte ut programvare?

  Spørsmål fra Petter Holstad:

  Hei!

  Jeg synets programvaren deres er både ubtabil og dårlig funksjonell. Har dere planer om å legge inn en ny, eller annonsere for andre metoder å komme på nett med Ice (f.eks. sette den opp i Windows manuelt som jeg gjør til dags dato)?

  Svar:
  Hei Petter,
  Sikter du til USB D50 ? Eller har du den eldre versjonen USB D10 ?  Med våre WLAN modemer trenger du ingen programvare uansett - siden du går direkte via WLAN/WiFi eller Ethernet kabel.

  Generelt så har vi gode tilbakemelding om USB modemets "dashboard". Det er en god ide å annonsere metoden som du benytter med manuell og generisk Windows oppkobling. Jeg tar dette som et veldig godt innspill. Takk.

  Besvart: 19. sep. 2008 15:24
 47. Hvorfor velge Ice

  Spørsmål fra Aleksander:

  Hvorfor velge Ice når man har telenor og netcom som også tilbyr samme tjeneste?

  Svar:
  \r\n\r\n

  Takk Aleksander ! Det er en takknemlig oppgave å svare på\r\nditt spørsmål.

  \r\n\r\n

  Største forskjellen er dekningen kombinert med hastighet.\r\nHele 75% av norges landareal og 60km ut i havet tilbyr Ice.net homogen Turbo3G\r\ndekning.  (og over 90% av sverige og\r\ndanmarks landareal). Dette er i sterk kontrast til våre konkurrenters turbo3G\r\ndekning som kun er sonevis i tettsteder og øvrig dekning er basert på GPRS/EDGE.  I tillegg kommer at du kan bruke Ice.net\r\nfritt i Sverige og Danmark uten at dette medfører ekstrakostnader.

  \r\n\r\n

   

  \r\n\r\n

  Vi er også eneste operatør som tilbyr et ferdig ”privat\r\nhotspot produkt”. Dvs vår mobile bredbåndsruter Ice.net D35 gir det overalt i\r\nvårt dekningsområde en privat trådløs sone hvor flere samtidig kan være på\r\nnett.

  \r\n\r\n

   

  \r\n\r\n

  I privatmarkedet har Ice.net pt det billigste tilbudet\r\nfor ubegrenset bruk – døgnet rundt – i hele skandinavia med 399,- kr ink mva pr\r\nmåned.

  \r\n\r\n
  Besvart: 19. sep. 2008 15:29
 48. ICE med fast ip

  Spørsmål fra Tom Tommasen:

  Lurer på om dere har tenkt noe på ICE med fast ip?

  Dere har god dekning langs kysten/havner som satelittkomunikasjon ikke fungerer, og kunne tenkt å gi en del båter ICE for bruk når satelittsystemer er nede.

  Men pga tilgangskontroll/ekstern hjelp så er det litt kjedelig å måtte forholde seg til ny ip.

  Svar:
  Vi kan levere fast IP ! Gjerne ta kontakt med våre bedrifts-salg, gjerne Robert E.Olsen  på ro@ice.no !

  Besvart: 19. sep. 2008 15:32
 49. Pris

  Spørsmål fra Tom Lund:

  Prisene må ned på samme pris man får ved valg av ADSL før Ice blir er reell aktør. Dette burde Ice snart forstå, og ikke være en sinke i markedet. Se hvor mange kunder Telenor har fått på Mobilt Bredbånd, dette bare fordi de heter Telenor. Ice har et bedre produkt, men folk velger ikke det uten at produktet er VESENTLIG billigere. Dere må ned på ADSL priser kr. 299,-

  Svar:
  Hei Tom.
  Takk for ditt innspill. Det blir flere positive overraskelser fra oss utover.
  Besvart: 19. sep. 2008 15:39
 50. ICE og linux

  Spørsmål fra Bjørn:

  Fungerer ICE out-of-the-box med linux distroer som ubuntu og gOS?

  Svar:


  Jeg regner med at du sikter til vårt USB modem D50. 

  Vår WLAN router D35 er jo som kjent helt
  operativ-system uavhengig gjennom PC’ens oppkobling av dens Ethernet porter
  eller WiFi.   Ice.net USB modemet D50 har
  pr i dag allerede en Linux driver på modemets minneområde. Den eksisterende
  driveren fungerer fint på de vanligste variantene/distroene av Linux. Forbedret
  Linux driveren som fungerer på alle variantene vil man kunne laste ned fra vår
  webside om ikke lenge på http://www.ice.no/Kundeservice-1359.aspx.  Som generell informasjon kan jeg også nevne at på samme
  sted på vår hjemmeside er nyeste MAC driver for USB modemet nedlastbar.  Besvart: 19. sep. 2008 15:52
 51. Hvorfor Ice?

  Spørsmål fra McHenry:

  Hei.
  Hvorfor skal man velge bredbånd fra Ice i stedet for fra Telenor og Netcom? Er det ikke litt upraktisk å måtte ha to separate mobilabonnement?

  Fordelen med UMTS/HSDPA er jo at du kan ha mobilen som telefon og modem via laptop. Ice burde komme med noen mobiler også.

 52. Gaming?

  Spørsmål fra Zone:

  Hei. Vil Ice fungere til gaming over nett, med tanke på latency og slikt?

  Svar:
  Takk for et ytterst relevant spørsmål. Ice.net er det mobilebredbåndsnettet med lavest latency du kan få. Teknologien vi anvender i vårtnett (CDMA EVDO Rev.A) tilbyr faktisk pt. den laveste latency i markedet oger  i luftgrensesnitt nede i 50ms – mensHSDPA opererer med 100ms. I  praksis vildu oppleve rund 75ms i vårt nett. Om det er godt nok for gaming avhengersikkert litt hvilket spill du har i tankene.!  Ser at min 18 årige sønn krever nede i 20ms for CS mens han er utmerketfornøyd å game på hytta med andre spill.
  Besvart: 19. sep. 2008 15:55
 53. To modemer

  Spørsmål fra Rune Andersen:

  Hei, jeg er en fornøyd ICE-kunde med trådløst modem. EG SAVNER MULIGHeten til også å ha USB-modem på samme abonnement. Vil dere tilby det i overskuelig fremtid?

 54. Xbox Live

  Spørsmål fra Christian:

  Er det mulig på en fornuftig måte å koble seg til Xbox Live gjennom ICE? Er eneste måte å bridge koblingen gjennom PCen og en TP kabel til boxen?

  Svar:
  Har ikke Xbox Live WLAN/WiFi ? 
  Det blir iså fall veldig enkel å koble den opp via vår WLAN router Ice.net D35 ! Generelt tror jeg at vår WLAN router bare blir mer og mer populær siden Iphone, Ipodtouch, Xbox alt er produkter som via WiFi enkelt kommer seg på Ice.net mobilt bredbånd med Ice.net D35.
  Besvart: 19. sep. 2008 15:57
 55. Større hastigheter?

  Spørsmål fra Stig:

  Når får vi større hastigheter og må dagens modem byttes ut?

 56. Oppgradering til 14,7 Mbps

  Spørsmål fra Harry Johnsen:

  Når vil dere oppgradere nettet, og vil økt hastighet påvirke dekningen.

  Svar:
  Hei Harry ! Vi planlegger innføring av ny hastighetsrevisjon i vårt nettsom har betegnelsen CDMA EVDO Rev. B som i en første versjon kan gi teoretiske hastigheter opp til 9.3 MBit/s for nedlastingshastighet og opp til 5.4 MBit/s for opplastingshastighet. Nedlastingshastigheten vil ytterligere kunne økes til14.7 MBit/s i versjonen deretter.  Iførste omgangen vil økningen altså gå til 9.3 MBit/s noe jeg kan si vil skje i 2009.
  Besvart: 19. sep. 2008 16:06
 57. Hvem er raskest på mobilt breibånd

  Spørsmål fra Erlend:

  Hvem leverer pr dags dato det beste og raskeste mobile nettet idag?

  Hvordan skal dere klare å konkurrere med den store pengesekken til Telenor og Netcom?

  Svar:
  Erlend,  Hele 75% av norges landareal og 60km ut i havet tilbyr
  Ice.net homogen Turbo3G dekning.  (og
  over 90% av sverige og danmarks landareal). Dette er i sterk kontrast til våre
  konkurrenters turbo3G dekning som kun er sonevis i tettsteder og øvrig dekning
  er basert på GPRS/EDGE.  I tillegg kommer
  at du kan bruke Ice.net fritt i Sverige og Danmark uten at dette medfører
  ekstrakostnader.
  Besvart: 19. sep. 2008 16:08

Norges beste mobilabonnement

Juni 2017

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Ice Mobil 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Telio Go 5 GB


Jeg bruker mye data:

Komplett Maxiflex 12 GB


Jeg er superbruker:

Komplett Megaflex 30 GB


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen