– Jeg er ganske målløs nå

– Jeg er ganske målløs nå

Hackere har avslørt et massivt sikkerhetshull i flere av HTCs Android-mobiler.

Har du en Android-mobil fra HTC gir nettstedet Android Police deg en god grunn til bekymring. De har nemlig oppdaget et gigantisk sikkerhetshull som gjør det mulig for tusenvis av apper å hente ut mye mer informasjon enn det du har gitt tillatelse til, ifølge Gizmodo.

– Jeg er ganske målløs nå, skriver Artem Russakovskii i Android Police i sin omtale av problemet hos Android Police. Han sammenligner dette med å plassere husnøkkelen under dørmatta, og forvente at den som måtte finne den ikke låser seg inn i huset.

Det er kanskje ikke så rart. Russakovskii og hans kollegaer har nemlig oppdaget at noe så "harmløst" som å gi en app tillatelse til å gå på Internett (android.permission.INTERNET), også vil gi appen tilgang til blant annet dine telefonnumre og e-poster, brukerkontoene dine og hvor du har beveget deg via GPS-loggen. Dette ligger ifølge hackergruppen ganske fritt tilgjengelig for apputviklere.

– Bare HTC kan fikse problemet

Sikkerhetshullet omfatter HTC-telefoner som kjører brukergrensesnittet Sense. Foreløpig har Android Police bekreftet sårbarheten på de amerikanske modellene EVO 4G, EVO 3D, Thunderbolt, EVO Shift 4G, MyTouch 4G Slide og Sensation, men de forventer å finne feilen på andre HTC-telefoner også.

Både HTC EVO 3D og HTC Sensation er salg i Norge, men om disse også er berørt av sikkerhetshullet vites ikke. Det samme gjelder øvrige HTC-modeller som er i salg her til lands.

Les også: Test av HTC EVO 3D

Android Police varslet HTC om sine funn 24. september, men siden de ikke fikk noe offisielt svar fra produsenten valgte de å legge ut denne informasjonen på sine nettsider.

Programmererne hevder at sikkerhetshullet bare kan tettes ved at HTC slipper en ny programvareoppdatering til de berørte mobiltelefonene.

(Kilder: Gizmodo, Android Police)

Norges beste mobilabonnement

Desember 2018

Kåret av Tek-redaksjonen

Jeg bruker lite data:

Komplett MiniFlex 1 GB


Jeg bruker middels mye data:

Komplett MedioFlex+ 6GB


Jeg bruker mye data:

Chili 25 GB


Jeg er superbruker:

Chili Fri Data


Finn billigste abonnement i vår mobilkalkulator

Forsiden akkurat nå

Til toppen